DÅRLIG STEMNING: Alexander Kristoff iinnrømmer at alt ikke er som det skal være i Katusha-laget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DÅRLIG STEMNING: Alexander Kristoff iinnrømmer at alt ikke er som det skal være i Katusha-laget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Kristoff innrømmer dårlig stemning: Oppvaskmøte etter Tour-fiasko

Alexander Kristoff forteller at det er gnisninger innad i Katusha-laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff ble nummer fire på gårsdagens Tour de France-etappe. Det var en stor skuffelse for nordmannen. For Katusha ble dagen helsvart i og med at Joaquim Rodriguez tapte tid i sammendraget. Spanjolen var forbannet etter etappen fordi lagkameratene kjørte fra ham for å hjelpe Kristoff til seier.

Kristoff forteller til TV 2 at stemningen er langt fra god i Katusha-bussen.

– Det er litt gnisninger kan du si. I går gjorde mine folk jobben. De holdt Rodriguez foran hele dagen. Til syvende og sist hang han ikke med, men det var fordi han ikke satt med oss. Vi satt jo med. Sånn sett var det hans egen feil at han ikke var der. Men det skjedde to ting på en gang. Vi mistet Rodriguez, og vi mistet etappeseieren til Sagan. Vi mistet to ting på ett sekund. Alt gikk i dass. Det blir det dårlig stemning av, sier Kristoff.

Spill Tour-manager her!

Før dagens etappe prøvde Kristoff-gjengen og Rodriguez-gjengen å snakke ut om det som skjedde på etappen til Montpellier. Men det var ikke spesielt fruktbart.

– Vi har hatt et langt møte i dag, et oppvaskmøte. Men vi er fortsatt ikke enige. Vi får prøve å gjøre det beste ut av det. Det som har skjedd har skjedd, sier Kristoff.

– Hva er dere uenige om?

– Jeg ville ha guttene til å tette luken til Sagan. Rodriguez ville at de skulle slippe seg ned til ham. Lagledelsen sa ingenting om at vi skulle slippe oss ned, men vi skulle heller ikke kjøre. Det var en vanskelig situasjon, sier Kristoff.

Rodriguez trillet i mål ett minutt og ni sekunder bak Peter Sagan og Chris Froome. Sammenlagt falt han ned fra 5. plass til 12. plass. Rodriguez er nå ett minutt og 52 sekunder bak briten.

– Vi har ikke noe mål om å vinne sammenlagt, for det vet vi at vi normalt sett ikke er sterke nok til. Det er topp ti som er målet til Rodriguez, og det er fortsatt innenfor rekkevidde. Vi tapte over ett minutt i går. Det skulle helst ikke skjedd, sier Kristoff.