– Dette er som en framtidsbil!

VIDEO: Første skikkelige test av elbil-SUVen på norske veier.

Internasjonal presse fra flere steder i Europa kom til Norge i forbindelse med lanseringen av Teslas elektriske SUV, Model X, tidligere i sommer.

Den gangen var det kun anledning til å kjøre bilen en halv times tid. Det er naturligvis ikke nok til å gi et fullverdig inntrykk av bilen.

Men nå har Broom som første nettsted i Norden, fått prøve bilen et par dager.

Førsteinntrykk: Rett og slett banebrytende

Ny innstegsmodell

Tesla vil ikke ut med hvor mange nordmenn som har bestilt Model X, men det er trolig snakk om flere tusen. Enda flere tusen skulle nok gjerne hatt råd til en. For mange er dette rett og slett en drømmebil.

Falcon-dørene er de som har vekket mest oppmerksomhet på Model X.
Falcon-dørene er de som har vekket mest oppmerksomhet på Model X.

Nylig ble det klart at prisen på Model X reduseres (det var etter at videoinnslaget i artikkelen ble laget), gjennom at den nå blir tilgjengelig i en ny utgave: 60D. Den får en rekkevidde på rundt 355 kilometer, og gjør 0-100 km/t på 6,2 sekunder.

Ny pris

Prisen på 60D er 663.100 kroner. Det er 80.000 kroner mindre enn 70D – som har 417 kilometers rekkevidde.

– En del av løsningene i denne bilen gjør at den føles som en framtidsbil. Tesla er fortsatt langt famme i løypa i elbil-klassen, selv om forspranget ikke er like stort som før, sier redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen.

Nå som Tesla også tilbyr en elektrisk bil i SUV-klassen, som dessuten kan leveres med hengerfeste, tror Broom-Vegard at Tesla kommer til å hanke inn mange nye kunder.

Men ikke alt er like bra. Klikk på videovinduet øverst i saken for å få et inntrykk av bilen – og følg med på broom.no for en grundig test av Model X.

Lasse sparer nesten 100.000 i året på å kjøre Tesla