– Mourinhos endringer er spesialtilpasset Zlatan

Portugiseren har allerede tatt grep og fjernet flere av van Gaals kontroversielle regler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved sin inntreden som Manchester United-manager sommeren for to år siden, gjorde Louis van Gaal en rekke mer og mindre kontroversielle grep som skulle bedre spillernes prestasjoner, fokus og holdninger både på og utenfor banen.

Grepene innebar blant annet faste spisetider, bestemte bekledninger, spesialdesignede soverom og overvåkningssystemer for å ha kontroll på spillerne sine.

Spesielt videoovervåkningen var tung å svelge for mange United-spillere.

Nå er van Gaal historie og José Mourinho er, til både United-fans og -spilleres glede, mannen som skal forsøke å bringe tidenes mestvinnende engelske fotballklubb tilbake til toppen av Premier League.

Noe av det første Mourinho gjorde som nyansatt United-sjef gjorde var å kvitte seg med flere av sin forgjengers påfunn. Allerede en av sine første dager på jobb beordret Mourinho ned overvåkingskameraene van Gaal hadde fått satt opp. Et grep som ble svært godt tatt imot av spillergruppen.

Et annet grep, som kanskje er av det litt mer spesielle slaget, og som britisk presse har hengt seg opp i, er at portugiseren har beordret installasjon av ny belysning på parkeringsplassen utenfor treningsfeltet på Carrington. Ifølge Daily Mail er belysningen så massiv at klubben er nødt til å søke om byggetillatelse for å få satt opp de ni meter høye lysmastene.

Hvorfor denne enorme belysningen kan man spørre seg? Skal man tro den britiske tabloiden er det av den enkle grunn at spillerne lettere skal kunne skille luksusbilene sine fra hverandre. I tillegg har portugiseren beordret bygging av en ny gangvei fra treningsfeltet til parkeringsplassen.

– Klubben jobber med å få oppgradert parkeringsplassen. For at spillerne lettere skal se hvilken Bentley som er deres. Den nye lederstilen på Old Trafford er tilpasset spillere som Zlatan Ibrahimovic, skriver avisen.

Mourinho er kjent som spillernes manager, og har en tilnærming til jobben som handler mer om å bygge egoet og selvtilliten til spillerne sine, enn som van Gaal, å finne feil og hakke på detaljer hos sine elever. En endring som ifølge avisen er spesialtilpasset for spillere som Zlatan Ibrahimovic.

Mourinho har heller aldri vært redd for å forskjellsbehandle sine ansatte, og har i den anledning gitt Ibrahimovic' utvidet ferie etter fotball-EM. Svensken får dermed fri når resten av Manchester United-troppen setter kursen mot Kina for sin årlige sommerturné.

England-profilene Wayne Rooney, Chris Smalling og Marcus Rashford er på sin side ikke innvilget noe ekstra fri, og er pent nødt til å stille opp når troppen setter seg på flyet østover tirsdag.

«Ibra» befinner seg for tiden på ferie i USA, hvor han blant annet er avbildet på lunsj sammen Manchester United-linkede Paul Pogba.

Svensken vil etter alle solemerker dermed få sin debut i United-drakten hjemme i Sverige når Mourinho og co. gjester Gøteborg for treningskamp mot Galatasaray 30. juli. En kamp som sendes på TV 2 Sport Premium.