Dropper OL for Liverpool: – Har ikke kommet hit for å sitte på benken

Liverpools nye keeper har klare ambisjoner om å bli klubbens førstekeeper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Loris Karius regnes for å være én av Tysklands mest lovende keepere og var egentlig forespeilet en plass i den tyske OL-troppen.

23-åringen nå lagt på OL-drømmen på is for å spille seg til en fast plass på laget.

– Jeg snakket med manageren og vi ble enige om at det ikke var vits for meg å reise til OL, ettersom jeg hadde gått glipp av de første ligakampene. Og jeg ønsker selvfølgelig å spille dem, sier han til Liverpool Echo.

– Klubben er førsteprioritet
– Først snakket jeg med Jürgen og deretter med det tyske fotballforbundet som ønsket å ha meg med til OL. Klubben er førsteprioritet. Det er viktigere at jeg er tilgjengelig i sesongstarten, sier han videre.

Liverpools førstekeeper de siste tre sesongene, Simon Mignolet, leverte varierende prestasjoner mellom stengene forrige sesong og Klopp har vært klar på at konkurransesituasjonen har vært for dårlig.

Nå akter Karius å gi den belgiske landslagskeeperen hard konkurranse om plassen.

– Selvfølgelig vet jeg at det er større konkurranse i en klubb som dette. Det er en større klubb og bedre spillere betyr større konkurranse. Jeg er ikke redd for noe. Hadde jeg vært det hadde jeg ikke kommet her. Jeg har en god følelse, sier han videre.

Og legger til:

– Jeg har ikke kommet hit for å sitte på benken. Det gir ingen mening for meg.

– Har bevist at jeg er en god keeper
Karius skrev under en femårskontrakt med Anfield-klubben i mai da han ble hentet fra Bundesliga-klubben Mainz.

I løpet av 2015/16-sesongen holdt han nullen i ni Bundesliga-kamper, noe som førte til at han etter sesongen ble stemt frem som ligaens tredje beste keeper av fansen.

23-åringen har i løpet av de tre siste sesongene i Mainz spilt nærmere 100 Bundesliga-kamper.

– Jeg er ikke en keeper som ikke har vist frem hva jeg er god for. Jeg har mye erfaring. Jeg vet at jeg er en god keeper og jeg har vist det ved flere anledninger. Jeg kunne blitt værende i Mainz og spilt der, men hvis jeg ikke trodde jeg fikk spille denne sesongen hadde jeg ikke gjort det.

Karius har startet begge treningskampene mot Tranmere og Fleetwood så langt i oppkjøringen. Mignolet er fortsatt på ferie etter EM og ventes tilbake rundt 23. juli.