– Kristoffs lag mangler kjørestyrke

Johan Kaggestad mener nordmannen ikke får nok hjelp i avslutningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tour de France-fangsten til Alexander Kristoff har vært mager så langt. På dagens vindfulle etappe vant nordmannen spurten - men dessverre satt det tre ryttere lenger foran. Kristoff prøvde å tette luken da Peter Sagan tok sjansen. Slovaken fikk med seg Chris Froome, Maciej Bodnar og Geraint Thomas, men Kristoff måtte fort gi opp jakten på kvartetten.

Da hovedfeltet heller ikke klarte å kjøre inn rytterne i front måtte Kristoff nøye seg med sin andre fjerdeplass i Touren.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener at formen til Kristoff er god, men at 29-åringens lagkamerater ikke er sterke nok.

– Kristoff virker skarp i spurten og full av selvtillit, men du må ha de rette folkene i laget. Katusha har per nå ikke kjørestyrke til å kjøre inn fire så gode ryttere, sier Kaggestad.

– Var ikke sterke nok som lag
Det har også vært litt av problemet til Kristoff i år. Nordmannen erkjenner at Katusha-laget har en del mangler.

– Jeg følte meg bra og skulle veldig gjerne kunne spurtet om seieren. Det kunne blitt seier i dag. Det er egentlig perfekt for meg når det er hardt, men ganske samlet. Dessverre var folk for slitne på slutten til å holde det kontrollert. Det er litt bittert, men vi var ikke sterke nok som lag. Vi prøvde, men feilet. Sånn er det noen ganger, og det har vært mye sånt i år dessverre, sier Kristoff.

I årets Tour de France har blant andre Peter Sagan og Chris Froome vist at offensiv kjøring lønner seg. Dagens etappe var intet unntak.

– De fire foran tok en sjanse da det bød seg en mulighet. Det var fire store maskiner som satt foran. Det som forundrer meg er at de andre lagene ikke har ryttere som kan kjøre inn de fire. Katusha har ikke ryttere som er gode nok temporyttere. De har ingen som kan kjøre. Kristoff var tapper som prøvde selv, men han hadde ikke sjans, sier Kaggestad.

– Lett for at det blir halvveis
Kaggestad mener det er uheldig at Katusha-laget er delt i to leirer. Historien har vist at det er vanskelig å ri på to hester samtidig.

– Det er lett for at det blir halvveis. Man kan heller ikke lykkes i sammendraget når man har så få ryttere rundt Rodriguez. Det blir en tap-tap-situasjon, sier Kaggestad.

Sjansene for spurterne blir færre i Tour de France med Alpene i horisonten. Kristoff mener selv han har tre muligheter igjen.

– Vi må få orden på det nå. Spurten satt i dag, men det hjelper lite når vi ikke spurter om seier, sier Kristoff.