Etterlyser ung mann med studenterlue etter at Emilie (17) forsvant søndag

Politiet har kommet med nye spor i forsvinningssaken på Sjælland i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17 år gamle Emilie Meng forsvant sporløst fra Korsør på Sjælland i Danmark søndag morgen. (Klikk på kartet for detaljer.)

Ingen har sett den unge dansken siden hun skilte lag med venninner på Korsør stasjon i 04-tiden. Da skal hun ha dratt mot sin egen bolig i Korsør sentrum.

Nå har politiet fått ny informasjon i saken.

Ung mann kjørte fra stedet

De etterlyser nemlig en personbil som omkring 05.05 stoppet ved en rundkjøring i byen.

– Her stiger en ung mann iført hvit skjorte og studenterlue ut av kjøretøyet, skriver Sydsjælland- og Lolland Falsters politi i en pressemelding gjengitt av dansk TV2.

Umiddelbart etter skal bilen ha kjørt fra stedet.

Ifølge avisen Ekstra Bladet er den etterlyste mannen ikke mistenkt for noe kriminelt, men politiet tror at han kan sitte på opplysninger som kan bringe etterforskningen videre.

Også en syklist i oransje arbeidstøy etterlyses.

Kystbyen Korsør ligger på vestsiden av Sjælland, på motsatt side av København. Politiet ønsker også å komme i kontakt med alle personer som har vært i området sør for hvor Kongebroen møter Tårnborgvej til sør for Halskovsbroen mellom 04.45 og 05.30. I dette området har vitner observert en ung kvinne til fots, og her ligger også rundkjøringen som den etterlyste mannen stoppet ved.

Da Emilie Meng forsvant var hun iført svart genser med v-hals, lyseblå, tettsittende dongeribukser og mørkeblå Adidas-joggesko med hvite striper.

Kan ha skjedd en forbrytelse

Politiet jobber nå utifra to teorier.

– I dag har vi fått nye opplysninger i saken. Slik vi ser det akkurat nå, er det to scenarier. Enten har det skjedd en ulykke, eller har det skjedd en forbrytelse, sier visepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Ravn-Nielsen presiserer overfor avisen at de ikke har konkret informasjon om at det er skjedd en kriminell handling, men at de ønsker å kartlegge ferden hennes fra jernbanestasjonen for å komme videre i saken.

Gått bort fra teori om København-tur

Mengs venninner har fortalt at de tok toget fra Slagelse stasjon, natt til søndag. Overvåkningsbilder viser at hun var i Slagelse klokken 03.21. Etter klokken 04.00 har ingen sett henne. TV 2 har tidligere omtalt av Meng kunne ha kjærlighetssorg, og det kan være bakgrunnen for at hun hadde forsvunnet.

SLAGELSE: Venninnene til Emilie Meng forklarte at de dro fra Slagelse stasjon til Korsør natt til søndag. Bildet her er tatt klokken 03.21 i Slagelse. Sist hun ble sett var like etter 04.00. FOTO: OVERVÅKNINGSKAMERA
SLAGELSE: Venninnene til Emilie Meng forklarte at de dro fra Slagelse stasjon til Korsør natt til søndag. Bildet her er tatt klokken 03.21 i Slagelse. Sist hun ble sett var like etter 04.00. FOTO: OVERVÅKNINGSKAMERA

Politiet trodde først at hun hadde vendt tilbake til stasjonen for å dra videre til København, og gjennomgikk materiale fra overvåkningskameraer fra Korsør stasjon og andre jernbanestasjoner i nærheten. På bildene fant de ingen spor av at Meng kom tilbake til stasjonen.

– Den snille i familien

Meng ble meldt savnet da hun ikke møtte opp i kirken søndag klokken 09.30. Hun er kirkesanger, og ifølge jentas familie er det svært uvanlig for henne å bli borte uten å si ifra.

– Hun er den snille jenta i familien. Hun synger i kor og arbeider i kirken. Hun møter alltid opp tidsnok og sluntrer ikke unna arbeidet, sier Robin Witzner til Ekstrabladet.

Tirsdag opplyste politiet at de har sett livstegn til henne, ved meldinger de har sendt til henne på Facebook er blitt markert som sett. Dette avkrefter politiet nå overfor TV 2.

– Vi trodde det på et tidspunkt, men vi har ikke lenger belegg for å tro at hun har lest Facebook eller vært på sosiale medier etter hun forsvant, sier visepolitiinspektør Søren-Ravn Nielsen til TV 2.