TAR AV: Mobilspillet Pokémon Go tar av flere steder i verden. For en mann i New York i USA fikk bruken av spillet uante følger. FOTO: SAM MICROVICH/REUTERS/ILLUSTRASJON
TAR AV: Mobilspillet Pokémon Go tar av flere steder i verden. For en mann i New York i USA fikk bruken av spillet uante følger. FOTO: SAM MICROVICH/REUTERS/ILLUSTRASJON Foto: Sam Mircovich

Fanget pokémon – tatt for utroskap

Mannen skulle fange dem alle, men mistet den viktigste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mobilspillet Pokémon Go har tatt av i store deler av verden. Å dra ut på eventyr og fange noen rare dyr har blitt en aktivitet som også kan spottes i Norge, hvor folk i forskjellige aldersgrupper går med øynene klistret i telefonskjermen for å fange dyrene på telefonen sin.

Men for en mann i New York, gikk det skeis.

Evan Scribner fanget nemlig en Pokémon etter han hadde besøkt ekskjæresten sin i Bushwick, New York.

POSISJONSTJENESTE: Slik ser posisjontjenesten i Pokémon Go ut. Denne viser en Pokémon som er fanget mellom Grønland og Tøyen i Oslo. SKJERMDUMP: POKEMON GO
POSISJONSTJENESTE: Slik ser posisjontjenesten i Pokémon Go ut. Denne viser en Pokémon som er fanget mellom Grønland og Tøyen i Oslo. SKJERMDUMP: POKEMON GO

Ingen unnskyldning

Det oppdaget hans nåværende kjæreste gjennom spillets navigasjonstjeneste, hvor man i ettertid kan gå inn og se hvor de forskjellige Pokémonene er fanget.

– Hun så at jeg hadde fanget en Pokémon mens jeg var i eksen min sitt hus, sier Scribner til New York Post, som først omtalte saken.

Scribner bor selv i Queens, og kom ikke opp med noen god unnskyldning for hvorfor han var i Bushwick, som ligger i Brooklyn, skriver avisen.

– Hun fant ut av det i går hjemme hos meg, og har ikke kontaktet meg siden, sier han.

Aksjen steg 25 prosent

Spillet er ikke offisielt lansert i Norge enda, men mange norske brukere har allerede lastet det ned.

På de syv dagene spillet har vært ute har spillet blitt mer populært enn dating-appen Tinder, ifølge analytikere. Nintendos aksje har steget med 25 prosent siden lanseringen.

Brukere går over stokk og stein for å fange sjeldne Pokémon, og blant annet måtte Auschwitz-museet gå ut og forby folk å fange Pokémon på området hvor mellom én og to millioner mennesker ble drept under andre verdenskrig.