Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forholdet mellom Zlatan Ibrahimovic og angrepsrivalen Mido var mildt sagt svært anstrengt da de spilte sammen i Ajax.

I sin selvbiografi «Jeg er Zlatan» har den nybakte Manchester United-stjernen tidligere omtalt hvordan de to havnet i tottene på hverandre etter en hjemmekamp mot PSV Eindhoven.

– En vanvittig krangel
Under bråket kastet Mido en sylskarp saks på Zlatan, men bommet med noen centimetere.

– Det var en vanvittig krangel, og det var ikke akkurat noen fine ord som haglet mellom oss. Jeg sa at om noen var en f****, så var det ham, og da tok han en saks som lå på en benk der og slengte den mot meg med full styrke, skrev Zlatan i boken.

For første gang bryter nå Zlatans tidligere rival Mido tausheten om episoden som kunne fått fatale konsekvenser.

Bryter tausheten om saksekastingen
Det er i dokumentarfilmen «Den unge Zlatan», som avisen The Sun har fått tilgang til, at Mido snakker ut om det som skjedde.

– Jeg var rasende over at jeg ikke fikk starte kampen. Etter at jeg kom inn på stillingen 0-2 begynte jeg å krangle med Zlatan på banen. Jeg skrek på alle og Zlatan skrek tilbake mot meg, sier Mido.

I garderoben etter kampen kokte det fullstendig over for Mido. Han grep tak i den sylskarpe saksen og kastet den med full styrke mot sin spissrival.

Saksen skal ha føket noen centimetere fra Zlatans hode.

– Vet du at jeg nesten drepte deg?
En lagleder plukket opp saksen, og fikk roet gemyttene. Ti minutter senere møttes Zlatan og Mido i dusjen.

Da innrømmet Mido at han nesten kunne ha drept svensken.

– Jeg gikk inn i dusjen og da satt Zlatan i badekaret. Vi så bare på hverandre, og begynte å le. Jeg sa til Zlatan: «Vet du at jeg nesten drepte deg?», og han svarte: «Ja, jeg vet». Vi var unge gutter med for mye penger, konstaterer Mido, ifølge The Sun.

Klar for Manchester United
Zlatan Ibrahimovic skrev som kjent nylig under for Manchester United i det som har vært sommerens mest omtalte overgang.

34-åringen har tidligere vunnet serien med Ajax i Nederland, Juventus, Inter og AC Milan i Italia, Barcelona i Spania og nå sist PSG med Frankrike.

Zlatan er for tiden på ferie i USA med sin familie etter å ha spilt EM for Sverige. Det er ventet at han vil slutte seg til Manchester United-troppen om et par ukers tid.