GODT FORBEREDT: RBK-sjef Kåre Ingebrigtsen vet hva som kreves om trønderne skal lyk Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GODT FORBEREDT: RBK-sjef Kåre Ingebrigtsen vet hva som kreves om trønderne skal lyk Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Ole Martin Wold

Dette er Rosenborgs oppskrift i Europa

Møter IFK Norrköping i kveld - første hinder i jakten på Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trondheim (TV 2): Rosenborg spiller onsdag ettermiddag det første oppgjøret mot IFK Norrköping, i den andre runden i mesterligakvalifiseringen.

– Det er et av de to-tre beste svenske lagene. De tok gull i fjor, kanskje litt overraskende, men har vært gode i år og. Et meget godt svensk lag, sier trener Kåre Ingebrigtsen før kampen.

Det er med andre ord duket for et nordisk toppoppgjør på Lerkendal i kveld.

– Det er litt ekstra klang over det når seriemesteren i Norge møter seriemesteren i Sverige. Det er et gammelt rivaleri som kommer til overflaten, sier Pål André Helland og gliser.

Ikke forsiktige
Og med fjorårets erfaringer fra Europa League, føler både spillerne og RBK-sjef Ingebrigtsen seg bedre rustet til å gå løs på oppgaven om å kvalifisere seg til den aller gjeveste turneringen for klubblag. Spesielt én ting tar treneren med seg fra kampene mot Lazio, Saint-Etienne og Dnipro i fjor høst.

– Vi fikk oss en liten overraskelse i at vi ble så hardt straffet for feil som vi gjorde i fjor. Det har vi tatt med oss og jobbet med. Og det tror jeg er en viktig del av det å spille ute i Europa nå. Lagene der straffer deg hardt hvis de får en liten mulighet, forklarer Ingebrigtsen.

– Får vi sånn sett se et mer forsiktig Rosenborg her enn det vi gjør i Tippeligaen?

– Nei. Det tror jeg ikke. Her handler det om å gå ut og bestemme og få et godt resultat. Ikke forsiktig, men et klokere lag.

– Vanvittig å komme dit
Da Rosenborg nærmest hadde klippekort i Mesterligaen på 90-tallet, satt Pål André Helland, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson klistret til skjermen. For de unge trønderne på laget betyr jakten på Mesterliga noe litt ekstra.

– Det hadde vært vanvittig å komme dit. Vi er vokst opp med at gutta spilte Champions League hver høst. Det hadde vært fantastisk artig for oss som vokste opp som Rosenborg-supportere å få muligheten til å representere Trøndelag ute i Europa - det hadde vært så stort, sier Helland, som mener RBK er godt forberedt på oppgaven som venter:

– Vi vet hva som venter oss. Og vi har funnet ut hvordan vi skal håndtere det. Men viktigst er det å ha fokus på oss selv. Jeg mener at vi på 100 prosent er et hakket bedre lag enn Norrköping. Da handler det mer om å klare å være den beste utgaven av Rosenborg.

Kampen starer klokken 19.15. Returoppgjøret spilles i Sverige om én uke.