Kjendisene er besatt av nytt Pokémon-spill

Mobilspillet «alle» prater om har for lengst inntatt Hollywood.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s test av «Pokémon GO» i toppen av saken.

I et nytt mobilspill som tar verden med storm, kan du nå selv fange Pokémons – i ditt eget nabolag.

Appen ble lansert i USA, Australia og New Zealand forrige uke, og ble lastet ned 7,5 millioner ganger på fem dager.

Spillet har ikke gått kjendisene hus fordi, og flere stjerner tvitrer nå om Pokémon Go. Artist John Mayer (38) la mandag ut et bilde med en skjermdump fra spillet, hvor han går til innkjøp av mynter, såkalte PokéCoins for 100 dollar.

YES I DO

Et bilde publisert av johnmayer (@johnmayer)

Kjendisene elsker Pokémon Go

Han er ikke den eneste som er besatt. Twitter formelig renner over av kjendiskommentarer om det nye, avhengighetsskapende spillet.

Pokémon Go spilles gratis på mobilen, og går ut på å fange Pokémons i ditt nærmiljø. Spillet kobler seg opp til din geografiske posisjon, og bruker GPS-systemet på mobilen til å plassere Pokémons i parker, elver, gater, og stier der du oppholder deg.

Had to look for a long time for this one.

Et bilde publisert av Ellen (@theellenshow)

Det veletablerte spillselskapet Nintendo står bak «Pokémon GO». Selv om spillet kun er lansert offisielt i USA, Australia og New Zealand, har langt flere verdensborgere klart å skaffe seg tilgang til spillet.

Spiller på Holocaust-muséum

Men ikke alle er like fornøyde med den nye spillutviklingen. Ved minnestedet for konsentrasjonsleiren Auschwitz blir stadig nye spillere observert på Pokémon-jakt. Også ved Holocaust-muséet i Washington D.C, står besøkende med nesen plantet ned i smarttelefonene sine.

Nå ber de ansatte ved minnestedet om at spillselskapet fjerner «dyrene» fra stedet.

– Å spille spillet er ikke passende i muséet, som er et minnested for ofrene av Nazismen, sier muséets kommunkasjonsdirektør, Andrew Hollinger til The Washington Post.

Nå er «Pokémon GO» mer populært å bruke enn dating-appen Tinder, og mobilbrukere bruker etter alt å dømme langt mer tid på å fange Pokémon enn på å oppdatere apper som Instagram og Snapchat.