– FA i hemmelig møte med Allardyce om England-jobben

Nå er Sam Allardyce favoritt til å overta etter Roy Hodgson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det engelske fotballforbundet (FA) leter fortsatt etter rett mann til jobben som landslagstrener etter at Roy Hodgson sa opp jobben i kjølvannet av tapet mot Island i EM.

Flere managere har vært nevnt som potensielle erstattere, men onsdag melder Daily Mail at FA har vært i samtaler med Sam Allardyce om jobben og at han er favoritt til å få jobben.

Avisen trykker bilder av Sunderland-manageren på vei inn i en bil til det som skal være et møte med FA-sjefene David Gill, Martin Glenn og Dan Ashworth i Gills hjem i Cheshire tirsdag.

61-åringen skal ha fløyet hjem fra Sunderlands treningsleir i Østerrike for å være med på møtet. Den offisielle forklaringen er at «Big Sam» er i England for å diskutere potensielle overganger.

Sunderland bekrefter møte
Onsdag bekrefter Sunderland at de har gitt Allardyce tillatelse til å snakke med FA.

– FA kontaktet Sunderland for å få lov til å snakke med vår manager i det som skulle være konfidensielle samtaler med potensielle kandidater til jobben som England-manager. Vi tillot dette, etter Sams ønske, skriver Sunderland på sin hjemmeside.

Allardyce var også kandidat til jobben i 2006. Den gang var det Steve Mc Claren som fikk jobben.

Møtet skal ha funnet sted etter at Sir Alex Ferguson angivelig har snakket varmt om Allardyce til Gill, som han kjenner godt fra sin tid som administrerende direktør i Manchester United.

«Big Sam» har tidligere trent blant annet Newcastle og West Ham før han overtok som manager i Sunderland etter Dick Advocaat i oktober i 2015.

– Med Sams erfaring er han en åpenbar kandidat. Men jeg tenker at de må gjøre en grundig jobb før de bestemmer seg, for å være sikre på at de velger den rette. Om det blir Sam, så greit. De må ha en med de riktige evnene, den taktiske klokskapen og med følelser for landslaget, har Sir Alex Ferguson tidligere uttalt til Telegraph.

England starter kvalifiseringen til VM i 2018 mot Slovakia 4. september.

Bournemouth-manager Eddie Howe har lenge blitt sett på som favoritt til å få jobben, men ifølge Daily Mail føler FA-sjefene at 38-åringen ikke har nok erfaring.

Britiske medier har foruten Allardyce, lansert en rekke kandidater til å erstatte Roy Hodgson som landslagssjef for England. Her er noen av dem:
Gareth Southgate (Englands U21-landslagstrener)
Glenn Hoddle (Uten trenerjobb siden 2006, har drevet «Glenn Hoddle Academy i Spania de siste årene)
Alan Pardew (Manager for Crystal Palace)
Gary Neville (Assistentmanager for England, tidligere trener for spanske Valencia)
Eddie Howe (Manager for Bournemouth)
Lars Lagerbäck (Trener for sensasjonslaget Island)
Arsene Wenger (Manager for Arsenal)
Rafael Benitez (Manager for Newcastle)
Guus Hiddink (Tidligere vikartrener i Chelsea, for tiden uten jobb)
Alan Shearer (Fotballekspert i BBC)

I tillegg har også Jürgen Klinsmann, Steve Bruce og Roberto Mancini vært nevnt.