PÅ PREMIERE: Jennifer Aniston på premiere av filmen «Mother's Day» 13. april, 2016. Foto: / AFP PHOTO / Mark Ralston
PÅ PREMIERE: Jennifer Aniston på premiere av filmen «Mother's Day» 13. april, 2016. Foto: / AFP PHOTO / Mark Ralston Foto: Mark Ralston

Jennifer Aniston (47) om ryktene: – Jeg er ikke gravid, jeg er drittlei

I et nytt innlegg raser skuespilleren over gravidryktene som stadig svirrer rundt henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Jennifer Aniston har vært offer for rykter store deler av sitt liv. Rundt bruddet med eksmanenn Brad Pitt i 2005 ble hun utpekt som stakkarslig, og i ettertid har svangerskapsryktene florert i årevis.

Mobbet av pressen

I august i fjor giftet hun seg med skuespiller Justin Theroux under en hemmelig seremoni i deres hjem i Los Angeles.

Siden den gang har ryktene om en mulig graviditet eskalert, og for bare uker siden ble skjønnheten fotografert i bikini på stranden, med det pressen påsto var en «voksende mage».

Tirsdag tok Aniston pennen fatt, for å ta et oppgjør med den kroppsfikserte verden. Hun er selv ikke aktiv på sosiale medier, og bruker avisen Huffington Post som sin plattform for å nå ut til folket. I bloggposten uttrykker Hollywoodstjernen hvor lei hun er av kroppspresset.

«Så det er klart, jeg er ikke gravid. Jeg er lei», skriver hun i bloggposten.

– Et umenneskeliggjørende syn på kvinner

Aniston forklarer om måten paparazziene omringer huset deres, kun for å få et bilde å trykke på en forside med usanne rykter. Fotografene setter deres eget og andres liv i fare ved å opptre uforsiktig – kun for det ene bildet.

47-åringen synes det er skremmende og absurd at hun selv blir framstilt som noe hun ikke er gjennom media.

«Budskapet om at jenter ikke er pene med mindre de er syltynne, at de ikke er verdig vår oppmerksomhet med mindre de ser ut som en supermodell eller en skuespiller på forsiden av et magasin er noe vi alle kjøper. Vi bruker kjendisnyheter for å videreføre dette umenneskeliggjørende synet på kvinner, fokusert utelukkende på ens fysiske utseende.»

– Ikke alle kan få barn

Videre i innlegget raser Aniston over ryktene som har eskalert den siste måneden. Hun er drittlei av at pressen trykker bilder av henne, og spør seg om hun kan være lykkelig uten barn.

«Vi er komplette med eller uten en kjæreste, med eller uten barn. Vi kan bestemme selv hva som er vakkert med kroppen vår. Det er vår avgjørelse og vår alene», skriver hun.

I tidligere intervjuer har Aniston uttrykket at hun blir både lei seg og sint over svangerskapsryktene. Hun har vist til at det faktisk kan være vanskelig for en kvinne å bli gravid, og at det er slemt å anta at alle må bli mor for å være en verdig kvinne.

– Jeg har mange venner som har bestemt seg for ikke å få barn, som ikke kan få barn, som prøver, men har vanskelig for å få barn. Det er mange grunner til at barn ikke er i folks liv, og ingen har rett til å komme med antagelser, sa stjernen i et intervju i 2014.

«Ja, det kan hende jeg blir mor en dag, og hvis jeg noen gang blir det, vil jeg være den første til å fortelle dere», skriver hun.

«Men jeg higer ikke etter morsrollen fordi jeg føler meg ufullstendig på noen måte, som våre kjendisnyheter skal ha oss alle til å tro. Jeg misliker å føle meg mindreverdig fordi kroppen min er i endring eller jeg spiste en burger til lunsj, og ble fotografert fra en merkelig vinkel og derfor regnes som en av to ting: Tjukk eller gravid.»