FIKK OL-PLASS:  Filip Ingebrigtsen (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
FIKK OL-PLASS:  Filip Ingebrigtsen (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) Foto: Geert Vanden Wijngaert

Filip Ingebrigtsen får OL-plass av IAAF

Filip Ingebrigrtsen, årets europamester på 1500 meter, som mangler ett hundredel på det internasjonale OL-kravet, får ja fra IAAF om å stille i Rio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) skrev på nettidene sine tirsdag kveld at det kommer til å bli delt ut ekstraplasser på 1500 meter, i slegge og på 3000 meter hinder for menn samt i sjukamp for kvinner.

Ingebrigtsen har 3.36,21 i år. Det er ett fattig hundredel bak det internasjonale OL-kravet.

Han er inne på rankinglisten over dem som får spesialinvitasjon.

Broren garantert plass
Broren Henrik som ble bronsevinner på distansen i EM, har vært under det internasjonale kravet med to tideler, så han er garantert plass.

Ronny Nilsen har allerede bekreftet at storebror Henrik blir med til Rio, og da kommer helt sikkert lillebror Filip til å få plass på det norske OL-laget også.

– Jeg leverte min innstilling til Olympiatoppen (OLT) natt til mandag. Nå er det opp til OLT å ta ut utøvere. Jeg kan ikke si noe mer på det nåværende tidspunkt, sier Nilsen til NTB. Han reiser på ferie allerede onsdag og er ikke tilbake i Norge igjen før tirsdag til uken.

Warholm og Iuel OL-klare
I EM klarte både Karsten Warholm og Amalie Iuel kravet på 400 meter hekk. De kommer helt sikkert med i OL-troppen.

Det gjør nok sprinteren Jaysuma Saidy Ndure også. Han har klart kravet på 200 meter på et tidligere tidspunkt.

Ezinne Okparaebo viste ikke god form i EM, men har vært under det internasjonale kravet på 100 meter for kvinner tre ganger i år. Alt tyder på at hun er innstilt også.

Pedersen sliter
Når det gjelder Isabelle Pedersen på 100 meter hekk, har hun vært under kravet i den den perioden som gjelder for registrering til OL, men hun har ikke vært i nærheten av verken det norske eller internasjonale kravet i år.

Hun har 13,07 som årsbeste. Det norske kravet er 12,90, mens det er internasjonale er på 13,00. Mye kan tyde på at hun er innstilt på bakgrunn av formutviklingen hun hadde i fjor.

Da løsnet det for henne på sensommeren, og hun løp noen av sine beste løp i VM i august, på samme tid som OL går i år.

Ikke innenfor
Vladimir Vukicevic over dem somldig bra i EM med norsk rekord på 110 meter hekk med 13,54 sekunder. Han kommer nok ikke med til OL, fordi han ikke er innenfor på IAAFs ranking.

Det samme kommer trolig til å gjelde Hedda Hynne på 800 meter og Ingvill Måkestad Bovim på 1500 meter. Bovim løp ikke i fjor og har bare 4.09,09 i år. Det holder ikke til å få invitasjon fra IAAF.

Tidligere har Sondre Nordstad Moen (halvmaraton), Sven Martin Skagestad (diskos), Karoline Bjerkeli Grøvdal (10.000 meter) samt kappgjengerne Erik Tysse og Håvard Haukenes fra friidretten fått klarsignal til OL.

Det neste og siste uttaket blir gjort søndag 17. juli.

(©NTB)