Pinlig tap i Rodgers' debut: – Et av de verste tapene i Celtics historie

Celtic-tap i den første Mesterliga-kvalifiseringskampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lincoln - Celtic 1-0:

Etter at Brendan Rodgers tok over Celtic håpte nok både han og klubben på mer suksess i Europa. Det var i alle fall målet for den nye manageren.

– Mitt hovedmål nå er selvsagt å fortsette med arbeidet som kreves for å vinne titler og igjen lede klubben ut i Europa, sa Rodgers da han ble ansatt.

Men likevel ble det et ydmykende tap borte mot Lincoln fra Gibraltar i den første kampen i 2. runde i Mesterliga-kvalifiseringen. Attpåtil i debuten til Rodgers.

Lincoln vant 1-0 etter en scoring av Lee Casciaro i det 48. minutt.

– Vi har gitt oss selv en liten jobb å gjøre. Jeg så nok fra kampen og vi skapte nok til å gå videre. Selvfølgelig, du ønsker aldri å tape kamper. Vi lot det lokale laget ha sin kveld, vi vil kjøre på videre med en ny uke med trening å bli bedre. Det er ikke ydmykende. Vi tok ikke våre sjanser og de tok deres. Returoppgjøret vil bli annerledes, sier Celtic-treneren ifølge Daily Record.

Seieren sikrer laget fra Gibraltar et flott utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Etter tapet må nok den nye Celtic-treneren svare på kritiske spørsmål. Den skotske avisen Daily Record oppsummerer kampen slik:

– Dette må være ett av, om ikke det verste resultatet i Celtics europeisk historie. Artemedia Bratislava var et større tap med sifre, Gordon Strachans første kamp som endte med 0-5, men Lincoln Red Imps er et semiprofesjonelt lag som spiller i Gibraltar. Det er ikke til å fatte, skriver avisen etter kampen.

Rodgers måtte klare seg uten en Stefan Johansen, mens Kristoffer Ajer ikke var å finne på banen eller benken for Celtic. Likevel kunne Celtic-manageren mønstre et sterkt lag.