Tour-vinneren dediserte seieren til hunden sin (!)

For Michael Matthews ble hviledagen redningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Michael Matthews knuste Edvald Boasson Hagens drøm om Tour de France-seier på den 10. etappen. Australieren var sterkest i spurten og vant foran Peter Sagan og nordmannen.

Michael Matthews og Tour de France har ikke vært en spesielt god kombinasjon så langt i 25-åringens karriere. I 2014 måtte han stå over Touren etter at han ble skadet bare dager før starten i Yorkshire. I fjor gikk han i bakken på 3. etappe. Brist i fire ribbein gjorde at Matthews måtte sykle resten av rittet med store smerter.

Matthews har også vært involvert i flere velt i årets utgave.

– I år har jeg allerede krasjet to ganger. Jeg holdt på å gi opp dette rittet. Jeg var nær ved å si at Tour de France ikke var noe for meg. Jeg har hatt så utrolig mye uflaks i dette rittet, sier Matthews.

Hviledagen i Andorra ga Matthews ny tro på at han kunne gjøre noe stort i Touren.

– Jeg tilbragte hviledagen med konen min. Vi hadde en veldig god samtale. Hun motiverte meg til å fortsette å presse meg selv. Jeg dediserer virkelig denne seieren til henne og hunden vår Gigi, sier Matthews.

Han var lenge usikker på om han satt i vinnerbruddet. At ryttere som Vincenzo Nibali og Peter Sagan var i bruddet gjorde at Matthews begynte å tvile.

– Men så hørte jeg på radioen at Luke Durbridge og Daryl Impey var på vei opp. Fra da av visste jeg at det var "game on". De trodde at jeg kunne klare det. De ga alt for meg. Luke Durbridge splittet bruddet i to. Det gjorde at flere nøkkelryttere forsvant. Impey angrep og tvang Sagan til å tette lukene. I tillegg kjørte han opptrekk for meg. Vi hadde vært skuffet om vi ikke hadde vunnet, sier Matthews.

– Mitt store mål denne sesongen var å vinne en etappe i Touren. Vi skal prøve å vinne flere etapper. Jeg ønsker definitivt å vinne en av klassikerne. Det var et mål i år, men jeg krasjet like før mål i Milano-Sanremo. Det rittet ønsker jeg å vinne, samme med Amstel Gold Race og de kanadiske klassikerne, sier han.