ANNONSØRINNHOLD:

– Det har gått over all forventning denne sesongen

Martin Samuelsen er første kandidat i den andre delfinalen til Statoil Morgendagens Helter - «Årets fotballtalent».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skal sammen med Statoil Morgendagens Helter og Norges Fotballforbund kåre årets fotballtalent også i 2016. Nå presenteres den første kandidaten i delfinale 2.

Martin Samuelsen har allerede oppnådd mye i en alder av 19 år, med proffkontrakt hos West Ham og landslagsdebut for Norge.

– Det har gått over all forventning denne sesongen. Jeg hadde egentlig bare forventet å spille U21-fotball og få jevnlig med kamper. Men det har vært en eneste stor opptur å avslutte med debuten på landslaget. Det har vært en veldig bra sesong, og det kan bare gå bedre nå.

Han fikk sin debut for West Ham United i en treningskamp mot Peterborough United der han scorte sitt første mål for klubben. Han var også på lån til Peterborough United.

Men det var på Djervbanen karrierer hans begynte. For Haugesund-klubben scorte han hele 1548 mål.

– Alle trenerne fører mål etter kamp, så det ble lagret i systemet, forteller Samuelsen.

– Den rekorden står en stund til?

– Ja, håper det. Eller så må jeg tilbake å sette rekorden igjen.

1548 MÅL: Martin Samuelsen scorte 1548 mål for Djerv. FOTO: Magnus Kaslegard.
1548 MÅL: Martin Samuelsen scorte 1548 mål for Djerv. FOTO: Magnus Kaslegard.

Drøm om å bli proffesjonell

Samuelsen har alltid hatt en drøm om å bli proffesjonell fotballspiller. 1. juni spilte han sin første landskamp for Norge mot Island. Han forteller at han er stolt av hva han har oppnådd.

– Det var en helt utrolig god følelse å få spille på Ullevaal og noe jeg håper å få gjøre flere ganger.

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst sier dette om Martin Samuelsen:

– Han er svært leken og underholdende i spillestilen sin og det beste av alt er at han tørr å vise frem hele sitt register i kamp. Han har alle forutsetninger for å lykkes både i Premier League og på det norske landslaget.

19-åringen er klar på hvem han ønsker å gi pengene til.

– Det må bli Djerv 1919 som jeg spilte i mesteparten av karrieren min når jeg var ung. Jeg spilte også et år i Vard, så de må få litt de også, sier Samuelsen.

Om kåringen:

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoil Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som donerer til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Kristine Bjørdal Leine er allerede videre til finalen etter at hun fikk flest stemmer i delfinale 1.

Årets talent blir kåret i november og blir tildelt 50.000 kroner til å donere til klubben som har betydd mest for karriereutviklingen.

Tidligere vinnere:

2015 Sander Svendsen (Molde)
2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)
2013 Mads Møller Dæhli (Molde)
2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
2010 Markus Henriksen (Rosenborg)