TV 2-ekspert har ikke tro på Rekdal som sportsdirektør

– Har ikke vist noe som tilsier at han skulle bli en god sportsdirektør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag formiddag kunne TV 2 erfare at Ronny Deila blir ny Vålerenga-trener fra 1. januar 2017.

Med Deila som ny hovedtrener, er Kjetil Rekdal tiltenkt en rolle som sportsdirektør i Oslo-klubben, noe han selv ikke var avvisende til.

– Det som er viktig er at vi får Vålerenga til å ha nok kompetanse i de leddene som trengs. Jeg kan ikke stå og si at det blir sånn eller sånn, men at det jobbes godt og jeg har vært en del av det hele veien, det er det ikke tvil om, sa Rekdal til TV 2.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har på sin side liten tro på Rekdal som sportsdirektør om det skulle bli en realitet.

– Deila har jeg kjempestor tro på, men Rekdal som sportsdirektør er jeg mye mer skeptisk til, sier Mathisen.

Mathisen trekker frem Rekdals historie med spillerlogistikk som ett av hans største ankepunkter.

– Han har vist gjennom sin tid i Vålerenga som trener at spillerlogistikk er en av hans svakeste sider. Det har vært enormt med gjennomtrekk av spillere. Det har blitt solgt spillere, det har blitt lånt ut spillere og det har blitt hentet inn spillere. Det har nesten ikke vært det samme laget fra år til år, sier Mathisen.

– Har ikke vist noen ting

Mathisen mener Rekdal ikke kan skylde på skader og uflaks, men at han må ta ansvaret selv for mangelen på kontinuitet i spillertroppen.

– Han har skyldt på skader og uflaks, men til syvende og sist er det rett og slett en for dårlig jobb gjort av dette apparatet som har vært i Vålerenga, sier Mathisen. Så Vålerenga med Rekdal som sportsdirektør er jeg litt skeptisk til. Han har ikke vist noen ting som tilsier at han skal være en god sportsdirektør for Vålerenga, sier Mathisen.

Mathisen understreker likevel at Deila sannsynligvis også vil ha et ord med i laget når det gjelder hvilke spillere som skal inn og ut.

– Med Deila som hovedtrener vil han nok også ha litt å si når det gjelder spilleroverganger. Så er jo spørsmålet hvordan Rekdal kommer til å kunne samarbeide med Deila som skal overta hans jobb, sier Mathisen.