– Jeg håper voksne vil følge mitt eksempel

Tiåringen som rørte en hel verden vil være et eksempel til etterfølgelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da sluttsignalet gikk under EM-finalen i Paris søndag kveld var det til både glede og sorg for skuelystne i den franske hovedstaden.

Frankrike hadde tapt 0-1 for Portugal på sin egen hjemmebane, og for enkelte ble skuffelsen rett og slett for mye å håndtere.

Bildene av en nesten utrøstelig fransk fotballsupporter som ble oppsøkt og trøstet av ti år gamle Matisse har rørt en hel fotballverden, og nå snakker hovedpersonen ut.

– Vi kjente ikke hverandre, men jeg fant ut at jeg ville trøste ham. Da ga han meg en klem og det ble et følelsesladet øyeblikk, sier Matisse.

Se intervjuet med Matisse i videovinduet øverst!

Den franskfødte tiåringen med portugisiske foreldre er stor Portugal-supporter, men i stedet for å feire seieren tok han seg tid til å trøste sin mange år eldre supporterkonkurrent.

– Da han klemte meg tenkte jeg at seieren kanskje var rettferdig, og jeg sa til ham at han ikke skulle være lei seg for de gjorde en flott kamp, sier Matisse.

Matisse forteller videre hva han sa til sin nye venn.

– Jeg fortalte ham at de spilte veldig bra og fortjente å vinne, men at Rui Patricio (Portugals keeper, journ.anm.) var veldig god og stod en kjempekamp. Jeg sa at de hadde laget som angrep og ville mest, men portugisernes taktikk stoppet dem, sier han.

Matisses mor er mektig imponert over den gode sportsånden sønnen tok seg tid til å vise overfor den franske supporteren.

– Det er så flott. Å ha en sønn som blir avbildet mens han viser en slik medfølelse er helt fantastisk. Jeg har egentlig ikke ord. Jeg tok ham til meg og fortalte at det han gjorde var utrolig flott gjort, og at slik kjærlighet kommer rett fra hjertet, forteller moren.

Matisse er glad for oppmerksomheten han har skapt, og oppfordrer nå andre til å lære av hans eksempel.

– Jeg synes voksne burde følge mitt eksempel og forstå at en kan trøste andre mennesker selv om man ikke nødvendigvis kjenner dem. Det er bare til å gå bort og si noen trøstende ord. Og hvis man da blir kjent med dem så har man gjort noe fint. Jeg håper jeg har gitt verden et fint bilde på hvordan man gjør det, sier han.