AFP PHOTO / DPA / ANDREAS GEBERT
AFP PHOTO / DPA / ANDREAS GEBERT Foto: Andreas Gebert

Southampton hentet dansk stjerneskudd fra Bayern

Premier League-klubben forsterker laget med en talentfull midtbanespiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en hektisk sommer for Southampton. Mandag ettermiddag ble det klart at spissen Graziano Pellè forlater klubben for kinesiske Shandong Luneng.

Kun timer etter bekrefter Southampton på Twitter at de har kapret signaturen til det danske stjerneskuddet Pierre-Emile Højbjerg (20).

Tidligere mandag ble det rapportert i britisk presse at midtbanespilleren skulle gjennomføre den medisinske testen.

Dansken skal ha signert en femårskontrakt med klubben og koster 12.5 millioner pund (140 millioner kroner).

Højbjerg ser nå frem til å møte de nye lagkameratene.

Frankrike-supporteren var sønderknust etter finaletapet. Trøsten kom fra uventet hold

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er en stor mulighet til meg. Jeg ser frem til hva jeg har og hva jeg gjøre for klubben. De stoler på meg og jeg ønsker å vise dem at de ikke tar feil, sier Southamptons nysigneringen til klubbens hjemmeside.

Dansken mener han vil passe godt inn i Southamptons spillestil og kan nesten ikke vente på å begynne forberedelsene til den nye Premier League-sesongen.

– Da jeg hørte at Southampton ville ha meg sa jeg til mine folk at dette er det jeg ønsker, fordi jeg kan se meg selv i Southampton. De tenker slik jeg tenker, spiller slik jeg liker og det passer meg veldig godt, fortsetter Højbjerg.

Direktør Les Reed er strålende fornøyd med signeringen.

– I en alder av 20 år har han etablert seg som en internasjonal spiller for Danmark og han har fått signifikant og verdifull erfaring i Bayern München og Bundesligaen, forklarer direktøren til klubbens hjemmeside.

Forrige sesong var dansken lånt ut til Schalke der han fikk 23 kamper. Tidligere har 20-åringen vært lånt ut til Augsburg. Totalt 17 kamper fikk midtbanespilleren for Bayern München.