Stabæk avgjorde etter gedigen keepertabbe

Dramatiske sluttminutter på Åråsen mellom LSK og Stabæk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm - Stabæk 1-2:

Bortekampen mot Lillestrøm var den første kampen for Toni Ordinas som tok over Stabæk etter at Billy McKinlay fikk sparken fredag.

Trenerbyttet så ut til å ha god effekt. Stabæk spilte en god kamp mot LSK og vant 2-1 etter noen dramatiske sluttminutter.

Moussa Njie så lenge ut til å bli matchvinner med sin vakre scoring i før pause. Like før slutt utlignet Jørgen Kolstad, men 57 sekunder senere sendte Agon Mehmeti inn seiersmålet etter en gedigen keepertabbe LSKs Pål Vestly Heigre.

Dermed ble det ikke en helt heldig debut for LSK-keeperen. Slik oppsummerer han Stabæks siste mål:

– Det kom et gjennomspill som jeg føler jeg må gå ut på. Jeg havner i en duell. Så ligger ballen fri og de får sette ballen i mål. Slik er det, sier Heigre til TV 2.

Rasende Stabæk-spiller kastet skoen i retning benken til eget lag

Se video av Mehmetis scoring øverst i saken!

– Drømmetreff

Njie var veldig godt fornøyd med sitt treff.

Rakett fra Nije sendte Stabæk i ledelsen

– Jeg har trent godt i det siste. Det var et drømmetreff. Vi sier det var flaks, forklarte Njie til TV 2 i pausen.

– Jeg får ballen og har trent på å skjære inn i banen å skyte i det siste. Jeg traff den skikkelig og den gikk rett i mål, fortsatte han.

Seieren betyr at Stabæk klatrer opp på trygg grunn og har 13 poeng på 15 kamper. Klatringen sender Vålerenga ned på nedrykksplass, mens Aalesund befinner seg på kvalifisering.

Rasende Stabæk-spiller kastet skoen(!)

Mot Lillestrøm så Stabæk ut som et helt annet lag og åpnet veldig godt på Åråsen. Bortelaget skapte de fleste sjansene i kampen og kunne tatt ledelsen allerede etter seks minutters spill.

Se Kolstads fine lobb

Grossmanns innlegg kom helt til Njie på bakerste stolpe, men avslutningen fra vingen gikk langt over mål. En gedigen sjanse til å få en pangstart på kampen.

Så var det tid for skotrøbbel for bortelaget. Høyreback Birger Meling fikk problemer med lissen på den ene skoen, noe LSK holdt på å straffe Stabæk for ved flere anledninger. En rasende. Til slutt endte det med at en rasende Meling kastet skoen mot egen benk før han fikk en ny en.

Stabæk fortsatte i samme spor og i det 28. minutt var det Njie som fant Ernest Asante på bakerste stolpe. Men avslutningen gikk, i likhet med Njies, langt over mål.

Njie-rakett

Langt mer treffsikker var Njie i det 37. minuttet. Kantspilleren mottok ballen ute til venstre og skar inn i banen. Fra 20 meter banket han ballen i mål via tverrliggeren. En skikkelig rakett fra spilleren.

Etter pause testet keeper Mande Sayouba nervene til Stabæk-fansen da han prøvde å drible LSKs Malaury Martin, men keeperen ble ikke straffet. Like etterpå var Fred Friday frempå, men Stabæk-keeperen fikk reddet forsøket.

I det 64. minuttet kunne Stabæk ha økt ledelsen. Ohi Omoijuanfo banket til fra 20 meter, men LSKs keeper vartet opp med en flott redning.

Så ble det dramatisk mot slutten. Jørgen Kolstad utlignet for LSK med en flott lobb, men like etterpå rotet LSKs keeper Pål Vestly Heigre det til for seg selv. Keeperen kom ut i en duell med Njie og Cole Grossmann og la begge to i bakken. Dommeren lot spillet gå og Mehmeti fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. En vanvittig situasjon.

Slik startet lagene:
Lillestrøm:
P. Heigre, H. Skogseid, M. Amundsen, F. Kippe, S. Mikalsen, B. Jradi, M. Lundemo, B. Innocent, E. Knudtzon, M. Martin, F. Friday.
Stabæk: M. Sayouba, B. Meling, M. Skjønsberg, N. Næss, J. Moe, C. Grossman, K. Issah, E. Asante, G. Gorozia, M. Njie, O. Omoijuanfo.