Rytter kjørte på tilskuer: – Hun så ganske skadet ut

Nå håper 26-åringen at tilskuerne tar lærdom av hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

George Bennett (26) syklet inn til en imponerende sjuendeplass på lørdagens knalltøffe etappe til Andorra i Tour de France. Men historien kunne fort blitt en helt annen for den klatresterke nyzealenderen.

– Grusomt
I starten på etappens siste stigning kolliderte LottoNL-Jumbo-rytteren med en intetanende tilskuer. Bennett klarte å holde seg på sykkelen etter sammenstøtet, mens tilskueren deiset i bakken.

– Det er grusomt. Hun så ganske skadet ut, og jeg er lei meg for det. Men samtidig kunne det vært verre for meg. Jeg fikk et ganske hardt slag mot hodet. Jeg håper virkelig hun har det bra, sier Bennett like etter målgang i Andorra.

Hendelsen kommer bare dagen etter at Chris Froome ble bøtelagt for å ha slått til en pågående kolombiansk tilskuer opp Col de Peyresourde. Rytternes sikkerhet i kontakt med tilskuerne har vært mye diskutert i kjølvannet av Team Sky-kapteinens slag. Flere har også vært svært kritisk til at Froome fikk boten på 200 sveitsiske franc.

Nå håper Bennett at tilskuere på de kommende etappene reflekterer over det som har skjedd.

– Jeg håper alle som står langs veien så det og lærer av det. Det kunne vært det siste jeg gjorde i dette rittet. Det kunne også vært verre for henne, sier Bennett.

Se kollisjonen og intervju med Bennett i videovinduet øverst på siden!

Viste seg frem i klatringene
26-årige Bennett virket frisk i den siste stigningen på søndagens etappe og en rekke ganger å støtet fra bruddkollegene, men maktet ikke å få luke. Til slutt var det Tom Dumoulin som fikk den nødvendige luken. Nederlenderen så seg aldri tilbake og kjempet seg i mål til etappeseier.

For Bennett har fjelletappene i Tour de France så langt handlet om å hjelpe lagkaptein Wilco Kelderman. Den lovende nederlenderen satt lenge med i favorittgruppen, men måtte kapitulere da tempoet ble for høyt og rykkene for mange. Kelderman ligger på fjerdeplass i ungdomskonkurransen – fem minutter og 12 sekunder bak Adam Yates.