RØK: Medaljen røk på målstreken med knappest mulig margin for Henrik Ingebrigtsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
RØK: Medaljen røk på målstreken med knappest mulig margin for Henrik Ingebrigtsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

– Jeg trodde jeg hadde det på målstreken

Henrik Ingebrigtsens kom på fjerdeplass med knappest mulig margin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag løpe Henrik Ingebrigtsen inn til en bronsemedalje.

Søndag på 5000-finalen i EM ble det en sur fjerdeplass.

Nordmannen lå lenge bak og så ut til å ha kontroll. Mot slutten leverte Ingebrigtsen en skikkelig sluttspurt og det var skikkelig jevnt.

Det måtte en fotofinish til for å kunne dele ut medaljene mellom de fire første løperne.

Der ble Ingebrigtsen dømt til fjerdeplass bak gullvinner Ilias Fifa, sølvvinner Adel Mechaal og bronsevinner Richard Ringer. De tre kom inn på tiden 13:40.85, mens Ingebrigtsen fikk tiden 13:40.86.

Det skilte dermed kun få centimetere fra fjerdeplassen til gullet.

– Jeg trodde jeg hadde det på målstreken. De tvar derfor jeg skikket så veldig opp på tavlen når jeg stod der. Jeg hadde en veldig bra finish, men jeg tapte det med 300 meter igjen, sier Ingebrigtsen til TV 2, og fortsetter:

– Akkurat der ble det et strekk. Jeg var i min egen greie og hadde min egen flyt og rytme. Jeg posisjonerte kreftene ut slik jeg skulle, men så måtte jeg litt for mye ut med 300 meter. Jeg trodde først at jeg ikke klarte å komme forbi. Så jeg gikk enda mer ut og måtte bare kjøre på for å komme forbi der.

Nordmannen var egentlig fornøyd med løpet, men tenker en del på den ekstra hundredelen som kostet ham medalje.

– Jeg føler at jeg løste løpet veldig bra ut i fra dagsformen, men nå tenker jeg veldig på hva jeg kunne ha gjort annerledes. Jeg har nok et hundredel å gå på der en eller annen plass, sier Ingebrigtsen.

Sindre Buraas ble nummer 18 på samme distanse.