EM-medalje røk akkurat for Ingvill Måkestad Bovim

Hang lenge med i EM-finalen på 1500 meter, men måtte ta til takke med fjerdeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bronsemedaljen røk akkurat for Ingvill Måkestad Bovim som endte på fjerdeplass på EM-finalen i 1500 meter i Amsterdam.

Den første runden gikk usedvanlig sakte og det så lenge ut til at hele feltet ønsket å spare krefter til de siste par rundene.

– Det går skikkelig sakte, og da er det bare å følge med. Jeg var så veldig klar for å løpe fort, for i dag kjente jeg at det funket og at jeg blir i bedre form for hver dag som går, fortalte Måkestad Bovim til TV 2 etter løpet.

Likevel forteller hun at hun fant inspirasjon fra gårsdagens sensasjonsløp da hun gikk for medalje.

– Jeg hadde Filip (Ingebrigtsen) i hodet. Jeg lå inne ved lista og tenkte «det er her jeg skal være». Så blir folk utålmodige når det er 300 meter igjen, og på rundt 100 meter før jeg en skjevhet i løpet og mister litt balansen, forteller Bovim Måkestad videre.

Hun forteller at hun ikke er helt sikker på hva som skjedde, og er usikker på om hun kommer til å legge inn en protest etter løpet.

Hun innrømmer at det var kjipt å bli nummer fire, men at det samtidig er mye positivt å finne da dette er henne beste plassering.

På nest siste runde satte nederlandske Sifan Hassan opp farten og fikk følge av flere, blant andre Måkestad Bovim.

Hun lå lenge på bronseplass, men måtte se seg slått av irske Ciara Mageean på de siste meterne.

På tiden 4.34.41 var hun også langt ifra det norske OL-kravet på 4.04.50. Likevel forteller hun at hun håper at hun fortsatt blir med til Rio.

Finalen ble til slutt vunnet av polske Angelika Cichocka på tiden 4.33.00 foran Hassan på andreplass og Mageean på tredjeplass.