SJETTEPLASS: Amalie Iuel åpnet sterkt, men det holdt ikke på oppløpet og hun endte på sjetteplass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SJETTEPLASS: Amalie Iuel åpnet sterkt, men det holdt ikke på oppløpet og hun endte på sjetteplass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

– Brukte for mye tid på Instagram

Amalie Iuel innrømmer SoMe-tabbe etter 6. plass i finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kvalifiserte Amalie Iuel (22) seg til finalen på 400 meter hekk i EM.

Det gjorde hun på imponerende vis med tiden 55,79, ny norsk rekord og OL-billett. Plutselig var hun i favorittsjiktet etter semifinalen foran søndagens finale.

Der åpnet 22-åringen veldig bra, men på oppløpet var konkurrentene sterke. Den sympatiske Tyrving-jenta ble nummer seks, med en tid som var over halvsekundet bak den norske rekorden fra i går.

– Jeg var utladet. Jeg var gira etter løpet i går, og brukte nok litt for mye tid på sosiale medier, Instagram og Facebook i går kveld. Så det ble litt lite søvn, sier Iuel til TV 2.

Hilsninger

Hun var overveldet over hvor mange som hadde tatt kontakt og sendt henne meldinger.

– Det var veldig mange, spesielt hyggelig var det å høre fra gamle klassekamerater som jeg ikke har hørt fra på evigheter.

Men til tross for en liten nedtur i finalen, er hun likevel fornøyd med det meste i mesterskapet.

– Ja, jeg oppnådde det jeg kom hit for, så det har vært et fantastisk mesterskap på den måten. Og jeg tar med meg det jeg har lært her. I OL får jeg la telefonen ligge, ler hun.

God Løvnes

Også Ingeborg Løvnes gjorde et brukbart løp i finalen på 3000 meter hinder. Hun prøvde hardt underveis, og siktet seg inn mot en tid under 9.40. Men etter en tung siste runde, klokket hun inn på 11.plass, noen små tideler bak det internasjonale OL-kravet.

– Jeg prøvde hardt, og gikk all in. Men det ble litt tungt på slutten. Men siden jeg var siste som kvalifiserte meg til finalen, så kan du jo si at det er greit at jeg slår fire stykker. Jeg gjorde det jeg kunne, sier Ingeborg Løvnes til TV 2.