EM-gull for Filip Ingebrigtsen

Mens Henrik Ingebrigtsen løp inn til bronsemedalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble et Ingebrigtsen-gull på 1500 meter, og det var lillebror Filip som trakk det lengste strået.

Han lå lenge og ventet på muligheten sin, men når feltet bestemte seg for å satse så var det 23-åringen som hadde mest å gi.

– Det var helt fantstisk å løpe først over mål. Jeg har visualisert hvordan dette kunne bli. Og hvis du ikke tror på det, så vinner du ikke, fortalte Filip Ingebrigtsen etter løpet.

På tiden 3.46.65 suste han inn foran spanske David Bustos, men storebror Henrik fullførte en flott norsk dag ved å ta bronsemedaljen.

Det var tettpakket inn mot slutten, og det så ut til at nederlandske Richard Douma var misfornøyd med Ingebrigtsen mot slutten av løpet.

Reprisene viste at det kanskje var kontakt mellom de to, men ikke nok til å prege utfallet nevneverdig. Dermed kan brødreparet Ingebrigtsen feire en herlig EM-kveld i Amsterdam.

– Filip fortjente dette. Han har jobbet hardt. Og jeg er fornøyd med bronse i dag. To medaljer til familien er helt rått. Det er stort, fortalte Henrik Ingebrigtsen etter løpet.

Likevel var det nok ingen som var stoltere enn far, og trener, Gjert.

– Jeg er ikke overrasket over at Filip vinner. Han har vært sterk på trening. Men at begge er på pallen er jo helt idiotisk. Det er jo EM, fortalte Gjert Ingebrigtsen etter det historiske løpet.

Dette er første gangen to nordmenn løp inn til to medaljer på samme distanse. For Henrik Ingebrigtsens del er dette hans tredje EM-medalje på distansen. I 2012 ble det gull, i 2014 ble det sølv, og nå ble det bronse.

Likevel er det grunn til å tro at de to siste medaljene smakte absolutt aller best for Ingebrigtsen-familien.