Sen sluttspurt ikke nok for Molde – Sogndal vant sjumålsthriller

Sogndal så ut til å ha full kontroll, men så reduserte Singh to ganger på tampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndal - Molde 4-3:

Det ble en tøff kamp for Molde borte Sogndal lørdag kveld.

Ole Gunnar Solkjær og spillerne hans ble rundspilt til tider av et sterkt Sogndal-lag, men mot slutten av kampen reduserte Harmeet Singh to ganger.

Sluttspurten holdt imidlertid ikke. Sogndal vant målfesten 4-3.

Hjemmelaget vartet opp med nydelig og effektiv fotball. Hannu Patronen og Ole Amund Sveen scoret hvert sitt mål, mens Lars Christian Kjemhus scoret to for hvittrøyene.

Joona Toivios utligningsmål til 1-1 var en skikkelig vakker frisparkscoring. Harmeet Singh pyntet på sluttresultatet med sin 2-4 og 3-4 scoring rett før slutt.

Se video av Kjemshus andre scoring for dagen!

– Utrolig deilig

– Det var i alle fall nok mål i dag. Jeg tror det var en gøy fotballkamp å se på i hvert fall. Denne seieren smakte utrolig deilig, sier tomålsscorer Kjemhus til TV 2.

Sogndals trener Eirik Bakke var stolt over prestasjonen på slutten, selv om det ble hektisk på tampen med to kjappe reduseringer.

– Det var litt sånn kaotisk. Litt unødvendig, men jeg er ikke så opptatt av det. Vi får ta tak i det. Det blir litt slik på slutten når Molde, og spesielt med Ole Gunnar som trener, aldri gir opp. Det var godt han selv ikke var utpå. Han har for vane å score mål på slutten. Han hadde vel scoret en til der om han hadde vært innpå, men den innsatsen og spillet til tider gleder hjertet mitt, forklarer Bakke til TV 2.

– Assistenten min Terje Skjeldestad har gjort en fantastisk jobb inn mot denne kampen her. Det gjør han alltid og vi var veldig godt forberedt før kampen, fortsetter Sogndal-treneren.

– Ikke godt nok

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er klar på at prestasjonen ikke var god, men var fornøyd med sluttspurten og innsatsen spillerne hans la inn på slutten.

– Det er ikke godt nok. Vi taper fotballkampen. Det er en gjeng som vil så gjerne og står på. Du ser det her mot slutten at de kjemper selv om de ligger under 1-4 og 2-4. Vi får 3-4 og du håper på et mirakel på slutten med et poeng, men det er et ungt lag som er gjennom en litt tung periode med motgang og da er det vanskelig å spille med selvtillit og senke skuldrene, forteller Solskjær til TV 2.

– Det er det vi jobber for og med hver eneste dag. En: At vi skal være tryggere defensivt. To: At vi skal slippe oss løs fremover, fortsetter Molde-treneren.

Drømmestart

Sogndal fikk en fantastisk start på kampen mot Molde. Babacar Sarrs corner etter tre minutters spill fant Hannu Patronen inne foran mål. Forsvarsspilleren hadde få problemer med å styre ballen i mål.

I det 21. minutt fikk Molde frispark. Joona Toivio banket til ballen som suste rett i mål. En flott scoring fra gjestene og utligning.

Men vertene hadde mer å by på før pause. Tre minutter etter utligningen la Martin Ramsland ballen igjen til Lars Christian Kjemhus på sekstenmeteren. Ballen banket han rett i nettet. En ny fin scoring.

Og etter halvtimen spill var det nok en gang hull i Moldes forsvar. Ramsland spilte ballen gjennom til Ole Amund Sveen. Alene med keeper hadde han få problemer med å lobbe ballen over keeper. Det stod 3-1 til Sogndal til pause.

Ydmyket Molde

Sogndal fortsatte i samme spor etter pause. Sveen spilte ballen til Kjemshus fem minutter ut i omgangen. Sogndal-spilleren stormet mot Molde-målet uten å bli presset.

Det slappe Molde-presset straffet seg. Ballen banket Kjemhus i mål. En ny fin scoring.

Like etter målet fikk Molde en fin mulighet til å komme inn igjen i kampen, men Petter Strands skudd gikk i stolpen og ut.

Harmeet Singh banket til to ganger like før slutt, men sluttspurten til Molde holdt ikke. Sogndal vant 4-3 på eget gress.

Slik startet lagene:
Sogndal:
M. Dyngeland, T. Teniste, H. Patronen, C. Psyché, J. Raitala, G. Koomson, B. Sarr, E. Birkelund, L. Kjemhus, M. Ramsland, O. Sveen.
Molde: A. Linde, J. Toivio, R. Gabrielsen, V. Forren, K. Rindarøy, M. Moström, F. Aursnes, H. Singh, P. Strand, E. Hestad, P. Diouf.