Rekdal: – Jeg skulle ønske jeg kunne spilt selv

Effektive og nådeløse Brann knuste Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Vålerenga 4-1:

I Bergen kokte det på tribunen da Brann tok i mot rivalen Vålerenga til kamp lørdag kveld.

Et hardt presset Vålerenga trengte poeng i Bergen. Det så lenge lyst ut da Mohammed «Moa» Abdellaoue ga gjestene ledelsen i det 20. minutter etter fantastisk angrepsspill.

Men Brann var effektive og nådeløse og snudde kampen. Kristoffer Barmen viste akrobatikk i det 40. minutt da han utlignet, mens Deyver Vega sendte Brann i ledelsen i det 52. minutt.

Rett før slutt økte Steffen Lie Skålevik og Erik Huseklepp Branns ledelse. Hjemmelaget knuste Vålerenga 4-1 på eget gress.

Se video alle scoringene øverst i saken!

– Skulle ønske at jeg kunne spilt selv

Tapet sørget for at Vålerenga-krisen fortsetter. VIF har nå har seks kamper uten seier, har kun tatt to poeng på de siste seks kampene og ligger på en 14. plass med elleve poeng.

Etter kampen mot Brann mente Kjetil Rekdal at laget ble for feig etter at Vålerenga tok ledelsen. Vålerenga-treneren tror at spillerne ble preget av å ha for høye skuldre med tanke på hvilken posisjon og situasjon Vålerenga befinner seg i.

– Jeg skulle ønske at jeg kunne spilt selv

– Vi har egentlig full kontroll på kampen i dag og tar ledelsen 1-0. Da skal det være en fordel for oss og ikke det motsatte at du blir passiv. Men som sagt, jeg har spilt fotball selv og vet hvor presset ligger. Presset øker, sier Rekdal til TV 2.

– En kan snakke så mye en vil. Det er i nuet ute på banen når ting skjer at du trenger, det er litt stygt å si det, men jeg skulle ønske at jeg kunne spilt selv. Det hadde kanskje hjulpet litt og tatt vekk litt. Fått vært med å gjort noen grep ute på banen. De vet hva de skulle gjøre det selv. Det gjør de veldig lenge bra og så ender det oppe slik det gjør. Selvtilliten får en knekk når det blir 2-1, fortsetter Rekdal.

Glassvegg eksploderte midt i FotballXtra-sending

– Fantastisk

Erik Huseklepp synes det var kjekt å sette inn dagens fjerde scoring.

– Det var fantastisk. Utover i kampen så spiller vi god fotball. Det var en gøy kamp og vi vinner med tre istedenfor kun én, sier Huseklepp til TV 2.

– Hvor viktig var det å underholde bergenserne igjen?

– Det tror jeg var veldig viktig. Du ser at de setter god pris på det også. Det var en utrolig gøy kamp, fortsetter Huseklepp.

Fantastisk Vålerenga-angrep

Vålerenga så ut til å trives godt i Bergen og på Brann Stadion. Det var gjestene som dominerte starten av kampen og fikk mye rom på kanten.

Det utnyttet Vålerenga godt. I det 20. minutt kom Robin Lundström rundt på kanten og fant Moa inne foran mål. Spissen var nådeløs og sendte gjestene i ledelsen. Et fantastisk angrep av Vålerenga.

Vålerenga styrte kampen, men Brann utlignet fem minutter før pause. Deyver Vega kom rundt på høyresiden og fant Jacob Orlov foran mål. Spissen headet ballen, men Marcus Sandberg i VIF-målet leverte en fantastisk redning på forsøket.

Returen plukket Kristoffer Barmen opp og satte ballen i mål på akrobatisk vis. En fin scoring av midtbanespilleren. Det stod 1-1 da lagene gikk inn til pause.

– Det er et innlegg. Vi har kommet til en del innleggsmuligheter i denne kampen og endelig så kom den ned på foten min. Da måtte jeg sette den, sa Barmen til TV 2 på vei inn til pause.

Brann snudde kampen

Det tok kun syv minutter etter pause før Brann hadde snudd kampen. Deyver Vegas landskudd gikk via beinet til Vålerengas Simon Larsen og i mål bak en utspilt Sandberg i Vålerengas mål. Vegas første scoring i Tippeligaen.

Brann styrte mye av spillet utover i omgangen, men Vålerenga viste seg frem ved enkelte anledninger.

Men hjemmelaget var både nådeløse og effektive på eget gress. Sivert Heltne Nilsen kom rundt på venstresiden. Inne foran mål fant han Ruben Kristiansen som sendte i vei et skudd. Det styrte Steffen Lie Skålevik inn i mål.

Like etterpå var Erik Huseklepp alene med keeper og økte ledelsen til 4-1. Det ble også sluttresultatet.

Slik startet lagene:
Brann:
P. Leciejewski, A. Nouri, V. Demidov, B. Acosta, R. Kristiansen, K. Barmen, S. Nilsen, K. Skaanes, D. Vega, J. Orlov, D. Braaten.
Vålerenga: M. Sandberg, R. Lundström, J. Nation, S. Larsen, R. Lindkvist, D. Holm, S. Berge, H. Stengel, G. Zahid, E. Ómarsson, Moa.