Keitas utrolige frispark sikret tre poeng

Strømsgodset stakk av med seieren i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking - Godset 0-1:

Det var duket for en skikkelig kamp da nummer tre og fire på Tippeliga-tabellen møttes på Viking stadion lørdag ettermiddag.

En seier her ville sørge for at ett av lagene ville få en komfortabel luke ned til de andre lagene under på tabellen.

På eget gress var Viking best, men det var likevel Strømsgodset som var farligst og som til slutt stakk av med seieren.

Muhamed Keita fikk et skikkelig treff på ballen da han tok frispark i det 78. minutt. Ballen duppet kraftig på vei mot målet og Iven Austbø var sjanseløs til å avverge skuddet. En nydelig scoring.

Se video av scoringen øverst i saken.

Dupper den over muren

– Først dribler jeg og får frispark. Når jeg legger ned ballen ser jeg at keeperen står på motsatt side av muren. Så dupper jeg den over muren, forklarer matchvinneren om den avgjørende scoringen.

– Det er deilig. Vi får med oss tre poeng i dag. Det er en tung kamp å spille. En temposvak kamp og vi fikk ikke til så mye. Det er en perfekt bortekamp når vi først får tre poeng, fortsetter Keita.

TV 2s fotballekspert Freddy Dos Santos var imponert over scoringen til Godset-spilleren.

– For et frispark. Selvfølgelig er det mulig å ta, men den duppen over muren der og ned i hjørnet, den holder veldig høy klasse. Det er en strålende scoring av Keita, sa Dos Santos.

Seieren betyr at Strømsgodset ligger på 3. plass med 29 poeng, mens Viking er på 4. plass med 26 poeng.

Viking best, mens Godset farligst

Islands keeperhelt med målgivende pasning da Bodø/Glimt slo Start

Det var Viking som kom best i gang på eget gress, men uten at de maktet å skape noe særlig foran Strømsgodsets mål. Bortelaget kom mer med i kampen og fikk en glimrende mulighet til å ta ledelsen i det 17. minuttet.

Øyvind Storflors corner fikk Kim André Madsen stusset mot mål. En litt feilplassert Iven Austbø fikk en hånd på ballen, som gikk like utenfor mål. En fin mulighet for Godset.

Samuel Adegbenro fintet seg gjennom gjestenes forsvar i det 54. minutt, men skuddet gikk like utenfor stolpen. En stor sjanse for hjemmelaget.

Keita-kanon

22 minutter senere var det Zymer Bytyqi som danset seg gjennom Godsets forsvar, men avslutningen gikk rett på keeper Espen Bugge Pettersen. En ny fin mulighet.

Så ble det action. I det 78. minutt ladet Muhamed Keita kanon da Godset fikk frispark i en fin posisjon. Ballen fikk en utrolig dupp og suste rett i mål. En flott scoring av Keita.

Scoringen var nok til at Strømsgodset stakk av med de tre poengene.

Slik startet lagene:

Viking: I. Austbø, J. Ryerson, K. Jørgensen, K. Mets, K. Haugen, C. Kronberg, B. Sverrisson, A. Ibrahim, Z. Bytyqi, P. Pedersen, S. Adegbenro.
Strømsgodset: E. Pettersen, L. Vilsvik, K. Madsen, G. Valsvik, M. Hamoud, B. Adjei-Boateng, M. Abu, P. Moen, Ø. Storflor, M. Pedersen, M. Keita.