Så høyt hoppet Ronaldo da han scoret mot Wales

Cristiano Ronaldos ledermål mot Wales er analysert.

Avisen L'Equipe har analysert monsterhoppet og snakket med en volleyballtrener for å vurdere spensten hans.

Se målet i videovinduet øverst i saken.

Etter en kort corner la Raphaël Guerreiro inn fra venstre. Ronaldo tok noen meters fart, og rett utenfor 5-meterstreken tårnet han over James Chester og stanget ballen i nettet. L'Equipe har funnet ut at han hadde et vertikalhopp på 76,2 centimeter og at hodet hans var 2,61 meter over bakken da han traff ballen. Det er høyere enn tverrliggeren (2,44 meter).

Laurent Tillie, som er fransk landslagstrener i volleyball, sier at gode volleyballspillere ofte har vertikalhopp mellom 95 og 110 centimeter, og at enkelte har vært oppe i 130. Han påpeker at de ikke trenger å møte motspillere i direkte dueller, slik Ronaldo gjorde.

– Det han lyktes med er det jeg kaller HVA: Hopp, vent og angrip. Det mest imponerende var ikke hvor høyt han hoppet, men hvor lenge han ble i lufta. Det ga ham sjansen til å angripe ballen så aggressivt, sier Tillie til avisen.

L'Equipe kan fortelle at Ronaldo var i lufta 0,73 sekund og at ballen hadde en fart på 71,3 km/t rett etter at han traff den. Wayne Hennessey i målet var sjanseløs.

– Vanlige spillere hopper opp og faller ned med en gang. For å oppnå HVA handler det selvsagt om spenst, men også om trening av magemusklene, sier Tillie. (©NTB)