Ville bytte land – nå har Signe Marie (20) fått norsk sponsor

Hun ville bytte statsborgerskap for å få mer støtte til brytingen. Da kastet en sponsor seg på telefonen for å hjelpe Signe Marie Fidje Store (20).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kalbakken/Oslo (TV 2 Sporten): Hun ble nesten rikskjendis over natten da hun i begynnelsen av mai ble første norske kvinnelige bryter som kvalifiserte seg til et OL.

– Det er veldig nytt. Folk har fått øynene opp for meg og jeg er ikke så vant til at folk legger merke til meg, smiler Signe Marie Fidje Store (20).

Men det som virkelig gjorde den 20-årige bryteren til et kjent navn, var uttalelsene hun kom med etter kvalifiseringen.

Ville bytte statsborgerskap

Hun var frustert over liten støtte fra forbundet og i et innslag i Sportsnyhetene på TV 2 13. mai luftet hun frustrasjonen:

– I andre nasjoner får de trenere og reise på samling gratis. Jeg får ingenting. Jeg hadde vel egentlig planer om å bytte land og bryte for en annen nasjon, sa 20-åringen.

Uttalelsene sjokkerte mange i idrettsnorge. Hjemme i sofaen denne fredagskvelden satt en potensiell sponsor og så innslaget på TV 2.

– Signe Marie har en utfordrerholdning som matcher oss bra som bank. Vi ble veldig interessert etter å ha sett reportasjen og tok kontakt med henne samme kveld, sier Ole Kristian Hansen, salgs- og markedsjeef i Danske Bank til TV 2.

Banken hadde allerede lagt merke til den unge bryteren da hun kvalifiserte seg til OL, men uttalelsene om at hun ville se ut av landet gjorde at de ville ta kontakt med henne umiddelbart.

Kan fokusere på brytingen

Tilbakemeldingene fra 20-åringen var gode og det tok ikke lang tid før en kontrakt ble skrevet under.

Danske Bank vil nå sponse Fidje Store de to neste årene.

Det betyr enormt for 20-åringens satsing på bryting. Tidligere har har foreldrene måtte støtte henne med mye økonomisk.

– For min del betyr det utrolig mye at folk har lyst til å hjelpe meg. Det er ganske mange kilo som løftes fra skuldrene mine. Nå kan jeg fokusere på brytingen i stedet for å tenke så mye på alt det andre, smiler hun.