FRATRER: Trener Billy McKinlay er ferdig i Stabæk etter kun åtte måneder i sjefsstolen på Nadderud.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
FRATRER: Trener Billy McKinlay er ferdig i Stabæk etter kun åtte måneder i sjefsstolen på Nadderud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Pedersen, Terje

McKinlay ferdig i Stabæk – erstatteren klar

G19-treneren får ansvaret for førstelaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag formiddag kunne NRK melde at den sportslige ledelsen i Stabæk satt i krisemøte om situasjonen i klubben.

Rundt ellevetiden bekreftet klubben selv at McKinlay og Stabæk skiller lag.

Stabæk skriver i en pressemelding at klubben og McKinlay er enige om å avslutte samarbeidet:

«Etter Europa League-kampen i går kveld hvor Stabæk tapte for det walisiske laget Connah's Quay Nomads, er Stabæk Fotball og Billy McKinlay blitt enige om at McKinlay løses fra kontrakten som hovedtrener i klubben med umiddelbar virkning», står det i pressemeldingen.»

«Stabæk Fotball vil takke Billy for hans innsats og engasjement som hovedtrener og ønsker han og hans familie det beste for fremtiden.»

Skotten tok over som hovedtrener i klubben i november 2015, etter at suksesstrener Bob Bradley forvant til franske Le Havre.

Klubben kunne senere opplyse at spanske Toni Ordinas tar over etter McKinlay. Overfor TV 2 bekrefter klubben at forfremmelsen ikke er en midlertidig løsning.

Ordinas skal lede laget sammen med Jan Peder Jalland. Duoen leder sin første økt lørdag. Søndag venter Tippeliga-kamp mot Lillestrøm.

– Vi har bedt Toni om å lede laget mot Lillestrøm, og han blir med for fullt rundt a-laget fra og med lørdag, sier sportssjef Inge André Olsen til Stabak.no.

Spanske Toni Ordinas tar over hovedtreneransvaret i Stabæk. Foto: Stabæk Media.
Spanske Toni Ordinas tar over hovedtreneransvaret i Stabæk. Foto: Stabæk Media.

Ordinas kommer fra jobben som G19-trener i klubben. Han har tidligere jobbet i det Spanske fotballforbundet som trenerutvikler.

– Også spillernes skyld
Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg sier til TV 2 Sporten at McKinlay ikke kan lastes for all skyld etter den dårlige sesongen.

– Det er ikke bare Billys skyld, men også spillernes. Vi må ta vår del av ansvaret. Vårsesongen har vært altfor dårlig. Jeg tror det bor nok i dette laget til at vi skal kunne heve oss. Jeg tror kanskje mangel på kontinuitet har gjort at det har gått som det har gått. Det har vært mange utskiftninger de siste tre sesongene, sier Skjønsberg.

– Det er alltid litt spesielt når en trener slutter, forteller han.

– Var det nødvendig med en endring nå, slik du ser det?

– Det er ikke vi (spillerne) som har tatt avgjørelsen. Det er styret og den sportslige ledelsen. Den er nå tatt, og da må vi selvsagt gjøre det beste ut av situasjonen. Så regner jeg med en ny trener er på plass i løpet av en eller to dager, sa Skjønsberg fredag formiddag.

Ny trener
– Hvilke type trener føler du denne spillergruppa trenger nå?

– Jeg tror jeg vet hvem som kommer inn, så det tror jeg dere får svar på om ikke så lenge.

– Hvordan vil du oppsummere vårsesongen Stabæk har hatt?

– Vi har tapt altfor mange kamper, og er nå slått ut av både den norske cupen og Europaligaen. Det er noe vi selvsagt ikke er fornøyde med. Så får vi se da, om vi nå kan klare å snu dette. For det er vi nødt til, sier Skjønsberg.

– Jeg håper vi allerede på søndag kommer med mer energi, at vi klarer å skape flere målsjanser og kan gjøre noen mål mot Lillestrøm. Jeg er sikker på at det bor mer i dette laget. Det blir spennende å se, sier han.

Under McKinlays ledelse har de sportslige resultatene pekt nedover. Laget har kun tatt tre seire og en uavgjort på 14 Tippeliga-kamper denne sesongen, og ligger for øyeblikket på nest siste plass med fattige ti poeng.

Dermed ble kvalik-kampen mot Connah's Quay Nomads siste kamp for skotten. Bærum-laget klarte ikke å ta seg videre mot waliserne i første runde av kvalifiseringen til Europaligaen, etter 1-0-tapet hjemme torsdag kveld.