Fantastiske Griezmann fikk sin Champions League-revansj: – Ville bevise at jeg kunne takle presset

Atlético Madrid-spissen scoret begge målene i Frankrikes 2-0-seier over Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike - Tyskland 2-0:

Man måtte tilbake til 1958 for å finne sist gang Frankrike slo Tyskland i en mesterskapskamp. Det var inntil Antoine Griezmann dukket opp.

Atlético Madrid-spissen scoret begge målene og sendte vertnasjonen til EM-finalen på bekostning av de regjerende verdensmesterne etter en meget imponerende 2-0-seier i den andre semifinalen.

– Det er fantastisk å være i finalen, og nå skal vi nyte dette øyeblikket før vi konsentrerer oss om Portugal, sa en tydelig fornøyd Griezmann.

Han bemerket også at kveldens kamp fort kan vise seg å bli en slags revansje for det som skjedde i mai:

– Jeg bommet i Champions League, dette var min revansj. Jeg ville virkelig bevise at jeg kunne takle presset, fortalte Griezmann. Han bommet på straffe mot Real Madrid i Atlético Madrids finaletap i den største klubb-cupfinalen i Europa.

– Det finnes ikke noe verre enn å tape slike kamper. Jeg vil ikke si vi var det beste laget, men 2-0 er ikke et riktig bilde av kampen, sa Tyskland-keeper Manuel Neuer etter kampen.

Likevel må tyskerne nå reise slukøret hjem og Frankrike er klare for sin tredje EM-finale, denne gangen mot Portugal. De har til gode å tape når de kommer så langt i mesterskapet.

Høyt tempo og høye armer
Frankrike kom susende ut av startblokkene, og allerede etter seks minutter burde Antoine Griezmann ha gitt franskmennene ledelsen.

Hans nydelige kombinasjonsspill med Blaise Matuidi gav han en ypperlig avslutningsmulighet inne i boksen. Dessverre for Frankrike var Manuel Neuer kjapt nede og fikk rensket unna skuddet.

Selv om Tyskland så sjokkerte ut i starten av omgangen spilte de seg sakte men sikkert tilbake inn i kampen.

Etter 14 minutter var Emre Can nær ved å gi de regjerende verdensmesterne ledelsen, men hans skudd ble mesterlig dyttet unna av Hugo Lloris.

Lagene utspilte en tett, men relativt åpen batalje i den første omgangen i Marseille. Likevel gitt det lang tid mellom de skikkelig målsjansene. Bastian Schweinsteiger testet Lloris fra rundt 20 meter i det 26. minutt.

Det skulle komme mer fra tyskerne i det 32. minutt da høyreback Joshua Kimmich endelig fikk slått et innlegg rundt Patrice Evra. Ballen landet ned i boksen, men Samuel Umtiti fikk ryddet unna før Thomas Müller rakk å avslutte.

I det 42. minutt skulle Olivier Giroud ha sendt hele Frankrike til himmels da han vant en hodeduell mot Jerome Boateng og tråkket seg vei mot Neuers mål. Han brukte altfor god tid og Benedikt Höwedes rakk å blokkere Arsenal-mannens forsøk i siste sekund.

Like før pause skulle omgangs store hendelse skje. For da Evra headet ballen i hånda på Schweinsteiger måtte dommer Nicola Rizzoli bruke ekstra lang tid på å bestemme hvorvidt han skulle peke på straffemerket.

Han valgte omsider å gi Frankrike sjansen fra 11 meter. Den sjansen lot ikke Griezmann, som bommet på straffe i Champions League-finale, gå til spille.

Hans scoring gjorde at vertnasjon kunne gå til pause med en mektig viktig 1-0-ledelse.

«Griez Lightning»
Frankrike suste i gang i den andre omgangen også og tidlige sjanser fra både Giroud og Griezmann vitnet om et fransk lag som ønsket å punktere kampen kjappest mulig.

Tyskland tok mer og mer over etter hvert i omgangen, men slet med å bryte ned tyskerne. Spesielt Umtiti viste seg som en bauta i det franske forsvaret tidlig i den andre omgangen.

Vondt ble verre for tyskerne da stopperkjempe Jerome Boateng måtte av med skade etter drøyt timen spilt. Han ble erstattet av Valencia-forsvarer Shkodran Mustafi.

I det 72. minutt skulle avgjørelsen finne sted. Frankrike la et massivt press på tyskerne og Mustafi måtte gi ballen vekk inne i egen sone.

Deretter ble Kimmich elegant vendt vekk av Pogba som omsider fikk slått ballen inn. Neuer kom rusende ut, men fikk bare slått ballen ned til Griezmann som kunne legge ballen i det åpne målet.

På 2-0 våknet det for alvor hos tyskerne som sendte det som var av spillere fremover. Kun minuttet etterpå hamret Kimmich til fra distanse, og ballen smalt i aluminiumen bak Lloris.

Som om ikke det var nok var Julian Draxler farlig nære på å bøye et frispark i Lloris' lengste hjørne. Tottenhams burvokter kunne dog kontrollere ballen utenfor stolpen sin.

Innbytter Leroy Sané var nær ved å krangle ballen i 79. minutt like etter sitt innhopp, men igjen kunne Lloris prise seg lykkelig for å se ballen forsvinne utenfor stengene sine.

I det 82. minutt var det Höwedes' tur til å teste de franske nervene. Hans heading suste like over Lloris' mål og tyskerne virket nærmere og nærmere en scoring som kunne skape nytt liv i kampen.

Og langt inne på overtiden ble hele Tysklands frustrasjoner oppsummert ved en vanvittig Lloris-redning fra en Kimmich-redning. Det ville seg rett og slett ikke.

Tiden rant omsider ut for tyskerne som ville mer enn de klarte denne kvelden. Dermed er Frankrike klare for sin første EM-finale siden år 2000. Der møter de Portugal og Cristiano Ronaldo.