FULL KONTROLL: Filip Ingebrigtsen vant sitt forsøksheat på 1500 meter under friidretts-EM i Amsterdam. Han er dermed klar for lørdagens finale.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FULL KONTROLL: Filip Ingebrigtsen vant sitt forsøksheat på 1500 meter under friidretts-EM i Amsterdam. Han er dermed klar for lørdagens finale. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Ingebrigtsen-brødrene til EM-finalen

Tok seg videre uten problemer.

Amsterdam (NTB): Filip og Henrik Ingebrigtsen hadde full kontroll i hvert sitt kvalifiseringsheat. Dermed tok brødrene seg direkte til EM-finalen på 1500 meter.

Etter å ha sett lillebror Filip ta seg til finale, var det Henrik Ingebrigtsen sin tur i det tredje og siste kvalifiseringsheatet på 1500 meter.

25-åringen kjørte samme taktikk som lillebroren med å ligge på halen fra start, og kom som et skudd på oppløpet, men måtte se seg slått av Jake Wightman som vant heatet på 3.39,32. Men finalebilletten var likevel sikret med tiden 3.39,66.

Filip Ingebrigtsen var tålmodig og la seg bak fra startskuddet gikk på kvalifiseringen på 1500-meteren på olympiastadion i Amsterdam.

Men med bare én runde igjen tok den norske 23-åringen kommandoen. Han holdt unna og kunne feire heatseier med tiden 3.40,23 i det første heatet.

Lørdagens 1500-meterfinale blir hans første som senior på internasjonalt nivå. (©NTB)