Bentley-kanon da Odd tok seg videre i Europa League

Mariehamn scoret allerede etter fire minutter, men Bentleys superscoring fjernet all tvil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mariehamn - Odd 1-1 (1-3 sammenlagt)

Det startet på verst tenkelige vis for Odd, men de klarte å styre inn et 1-1-resultat mot Mariehamn. Dermed er de klare for neste runde i Europa League-kvalifiseringen med 3-1 sammenlagt.

De finske vertene fant veien til nettmaskene allerede etter fire minutter, men Odd utlignet i det 78. minutt med et fantastisk langskudd fra Bentley.

Odd møter dermed greske PAS Giannina i Europa Leagues andre kvalifiseringsrunde.

Grusom start
Marerittstarten var et faktum for Odd da Gabriel Petrovic' corner fant forsvarsspiller Philip Sparrdal Mantilla på bakerste stolpe.

Ballen tok en liten stuss innom på første stolpe før forsvarsspilleren enkelt kunne gi finnene ledelsen allerede etter fire minutter.

Odd levde fint på resultatet og gjorde en god jobb med å stoppe Mariehamn med å komme til de store sjansene i den første omgangen.

Selv var de vanvittige nær etter halvtimen spilt da Rafik Zekhnini fikk spilt ballen igjennom til Henrik Kjeldsrud Johansen.

Han ikke nok fart i ballen til at keeper ikke fikk slått unna, men dessverre for Odd stod midtstopper Jani Lyyski på strek og fikk rensket unna.

Finnene lot seg ikke pille på nesten og i det 40.minutt var Amos Ekhalie nær ved å klemme ballen i mål fra sin kantposisjon. Heldigvis for Odd var Sondre Rossbach kjapt ute med hånda, og fikk avverget.

Dermed kunne Odd ta pause på Åland på stillingen 0-1. Likevel hadde de fortsatt kontroll på oppgjøret med en sammenlagtledelse på 2-1.

Vanvittig scoring
I det 54. minutt kunne dog dette ha endret seg drastisk. For da Dever Orgill suste forbi Fredrik Semb Berge burde han muligens ha doblet ledelsen for hjemmelaget. Hans skudd barberte utsiden av Rossbachs stolpe.

Odd truet bra fremover i banen de også, og i det 63. minutt var de veldig nære ved å gjøre ting enda vanskeligere for sine finske motstandere. Kjeldsrud Johansens heading var god, men keeper Walter Viitala fikk avverget.

I det 77. minutt stod Bentley fort kampens store prestasjon da han klemte til fra om lag 25 meter. Ballen fikk en tur innom stolpen før den smøg seg i det lengste hjørnet. En nydelig scoring.

Mariehamn fant ikke svar på det vanvittige kremmerhuset, oh dermed kan Odd nå gjøre seg klare for den andre kvalifiseringsrunden i Europa League. Der møter de greske PAS Giannina.