Håkon (10 mnd) er EMs beste tippeekspert

Babyen Håkon overgår blekkspruten Paul.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under fotball-VM i 2010 i Sør-Afrika ble den klarsynte blekkspruten Paul verdenskjent da han tippet rett i samtlige av Tysklands kamper - i tillegg til riktig resultat i finalen mellom Nederland og Spania.

To år senere var det elefanten Citta som overtok stafettpinnen under fotball-EM i Polen og Ukraina.

Ingen av disse kan likevel måle seg med lille Håkon på 10 måneder.

Fem av fem riktige
Håkon har plukket korrekt lag videre fra hver kamp siden kvartfinalene begynte, inkludert rett vinner av onsdagens kamp mellom Portugal og Wales.

Se Håkon i aksjon i videovinduet øverst i saken.

Guttens far, Peder Hembre, har i forkant av hver kamp publisert en video av sønnen på sin Instagram-konto der sønnen plukker opp flagget til det landet som går videre. Hans ene bror, samt to kamerater, har fulgt lille Håkons gode tips. Det har også far Peder gjort etter å ha vært vitne til kvaliteten på tipsene.

– Vi tok opp videoene til alle kvartfinalene rett før Polen - Portugal, så spilte vi inn de to semifinalene før Portugal - Wales. Jeg printet ut flaggene på jobb og de er lagt i rett rekkefølge i forhold til hvilket lag som står som hjemmelag og bortelag, forteller han til TV 2.

Sønnen står nå med fem av fem riktige før kveldens kamp mellom Tyskland og Frankrike.

– Når han treffer hver gang begynner man etter hvert å bli litt overtroisk, sier Hembre videre og bedyrer at han ikke på noen måte har påvirket sønnen til å velge den ene eller den andre siden.

Tippet Wales-seier mot Belgia
– Jeg ble veldig skeptisk da han plukket Wales som vinner mot Belgia, spesielt siden jeg håpet på Belgia. Jeg trodde først det var dragen i flagget til Wales som gjorde at han valgte det flagget, men det var altså ingen sammenheng der, forteller han.

Og i videoen som er publisert i forkant av den andre semifinalen, er det Tyskland som blir plukket ut som vinner. Et resultat etter fars hjerte.

– Jeg har alltid glad vært glad i Tyskland, så det er gledelig at han har valgt dem. Men det blir skummelt i kveld. Jeg synes Frankrike har spilt mer underholdende fotball.