Contadors lagkamerat: – Det var dårlig stemning i bussen

Det stormer rundt Tinkoff-laget etter onsdagens etappe i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaoset og det taktiske rotet som resulterte i tidstap for lagkaptein Alberto Contador (33) på onsdagens etappe har vært det store samtaleemnet i sykkelsirkuset det siste døgnet.

Ventet ikke på kapteinen
Spanjolen klarte ikke å henge med da Romain Bardet og resten av favorittene satte opp farten like før mål, og han tapte 33 sekunder til resten av storkanonene. I en gruppe foran satt lagkamerat Roman Kreuziger. Tsjekkeren skal angivelig ha fått beskjed om å vente på lagkapteinen, men hevder selv han ikke fikk med seg at Contador tapte tid.

Et bilde som verserer i sosiale medier avslører imidlertid Kreuziger i det han ser bakover mot Contador like før mål.

– Ja, vi snakket sammen i går. Lagets taktikk var en ting, men han gjorde noe annet. Man kan ødelegge for laget dersom man ikke følger taktikken. Romans vurderinger kan gå utover laget. Men jeg har lagt det bak meg. Vi har en ny dag foran oss, sa Contador til pressen før dagens etappe.

I startbyen Arpajon innrømmer Tinkoffs danske Michael Valgren at stemningen ikke er på topp i laget.

– Det er ikke den beste stemning, det skal jeg innrømme. Vi har snakket gjennom tingene. Vi startet på et nytt Tour de France i dag og ser fremover, sier Valgren til TV 2.

– Det var litt dumt det i går at Roman ikke ventet på Alberto. Det er alltid to sider av historien.

– Hva er de to sidene?

– Roman sier jo at han ikke så at Alberto, men det gjorde han jo. Så det var selvfølgelig litt dårlig stemning der. Vi har snakket gjennom det, og forhåpentligvis kommer det ikke til å skje igjen.

Selv hevder Contador at han ikke bærer nag til Kreuziger.

– Det er ikke en situasjon som plager meg personlig, det går mer utover lagets image utad.

Se intervjuer med rytterne og se hva Johan Kaggestad sier om Tinkoff-rotet i videovinduet øverst på siden!

– Ikke glad
I dansk media hevdes det at Tinkoff-laget er misfornøyd med Kreuziger etter onsdagens såpeopera. Ved flere anledninger skal han ha fått beskjed om å vente på Contador, men ikke lystret.

– Det er mange historier, men jeg vil ikke lage noen historier. Det var bare dårlig kommunikasjon. Vi snakket om det i går. Alberto har vunnet mange Grand Tours. Han er lederen vår, sa Kreuziger til pressen utenfor Tinkoff-bussen.

Tour de France har så langt vært et eneste langt mareritt for Contador. Velt og uhell har gjort sitt til at den tidligere vinneren av rittet allerede etter fem etapper har ett minutt og 21 sekunder opp til Chris Froome og Nairo Quintana.

– Han var nok ikke glad, men grunnen til at han mistet tid var skadene. Det er opp til debatt hvor mye tid han ville spart om noen hadde ventet på ham, men planen var å vente og være rundt Alberto så lenge som fysisk mulig, sier Tinkoff-sportsdirektør Sean Yates til TV 2.

Han er klar på at situasjonen som oppstod er håndtert. Nå er håpet at skadene skal leges hurtig nok til at Contador kan danse seg oppover fjellsidene når feltet gyver løs på Pyreneene fredag.

– Jeg er fortsatt veldig motivert. Jeg hadde en mye bedre følelse i går sammenlignet med de to foregående. Vi får se om jeg fullfører dagen i dag uten problemer. Vi håper å klare oss uten problemer inntil vi når Pyreneene, sier Contador.