Kristoff på fjerde da Cavendish fullførte Tour-hat trick

Alexander Kristoff strålende fornøyd med laget etter fjerdeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Montauban/Bergen (TV 2): Alexander Kristoff ble kjørt frem i flott posisjon av opptrekkerne, men maktet ikke å hamle opp med Mark Cavendish på den sjette etappen.

Edvald: – Han er helt rå
Den norske Katusha-rytteren endte på fjerdeplass, men var godt fornøyd med jobben Marco Haller og Jacopo Guarnieri gjorde i innspurten. «Good job» var meldingen 29-åringen hadde til lagkompisene like etter målgang.

– Du kan si det var jeg som sviktet. Guarnieri gjorde en kjempejobb. Jeg fikk egentlig et perfekt opptrekk, så jeg kan ikke klage. Beina var rett og slett ikke sterke nok. Det positive er at jeg er med og kjemper, og kommer nærmere og nærmere, sier Kristoff til TV 2.

Cavendish kunne strekke armene i været for tredje gang i årets Tour de France. Briten overtar også den grønne poengtrøyen fra Peter Sagan etter nok en gang å ha vist god, gammel klasse.

– Det er bare å ta av seg hatten. Han viser at han ennå er den raskeste, sier Kristoff om torsdagens triumfator.

Se komplett resultatliste og oversikt over trøyene her!

Edvald Boasson Hagen hadde nok en dag på jobben for Cavendish, men fikk ikke bidratt så mye som han ønsket i avslutningen.

– Han er helt rå. Det er kult. Jeg fikk ikke bidratt i dag, men han klarte seg selv. Han har trent mye bane, og det har hjulpet, sier Boasson Hagen.

Selv var Cavendish oppjaget etter seieren.

– Å, herregud. Det var skremmende. Det var hjulsurfing, akkurat som i gamle dager. Jeg lå litt langt bak, og det var fullstendig kaos i slutten. Jeg kjente Kittel komme opp på siden, men jeg klarte å gjøre det han har gjort mot meg de tre siste årene – å holde unna, sier Cavendish.

Se spurten i videovinduet øverst på siden!

Slik var etappen:
Jan Barta (Bora-Argon 18) og Yukiya Arashiro (Lampre-Merida) dannet dagens brudd tidlig på etappen.

Tsjekkiske Barta var førstemann over etappens første tredjekategoristigning, mens Arashiro fikk trille først over på den påfølgende fjerdekategorien.

På den innlagte spurten var det Barta som tok førsteplassen. I hovedfeltet sanket Bryan Coquard flest poeng av spurterne. Han var over streken foran Michael Matthews, Peter Sagan og Marcel Kittel. Verken André Greipel, Mark Cavendish eller Alexander Kristoff valgte å bruke krefter på å sanke poeng.

Barta kapret to poeng, Arashiro ett, på etappens siste stigning drøyt 40 kilometer før mål. De to i front fikk lov til å holde det gående til det var 21 kilometer igjen av etappen. Da ble Barta og Arashiro hentet et hovedfelt klar for massespurt.

Der var Mark Cavendish igjen i en egen klasse foran Marcel Kittel og overraskelsesmannen Daniel McLay. Alexander Kristoff ble beste norske på fjerdeplass.