FRIKJENT: Mamadou Sakho er frifunnet etter at han testet positivt for et fettforbrennende middel i mars. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/File Photo.
FRIKJENT: Mamadou Sakho er frifunnet etter at han testet positivt for et fettforbrennende middel i mars. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/File Photo. Foto: Cathal Mcnaughton

Ingen dopingstraff for Sakho

Testet positivt for ulovlig middel etter Manchester United-oppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske Liverpool-spilleren Mamadou Sakho testet positivt på en dopingtest etter Europaliga-kampen mot Manchester United 17. mars.

Nå bekrefter UEFA at franskmannen er frifunnet etter at han testet positivt for et fettforbrennende middel.

26-åringen ble først utestengt i 30 dager av UEFA. Senere bestemte det europeiske fotballforbundet seg for å utsette høringen av saken, fordi Sakho i sitt forsvar satte spørsmålstegn ved om middelet i det hele tatt var på listen over forbudte stoffer.

Det førte til at UEFA beordret sitt disiplinærutvalg om å undersøke om stoffet skal være på WADA-listen eller ikke, noe som igjen har ført til at saken har tatt lengre tid enn forventet.

Torsdag 7. juli møtte Sakho et UEFA-panel i Paris, og etter høringen har alle anklager mot han blitt droppet. Dermed er han spilleklar til Premier League kommende sesong.

Sakho risikerte å få en straff på mellom seks måneder og to år.

Liverpool skal ha sendt en klubbrepresentant sammen med Sakho til den franske hovedstaden torsdag. Klubben har ikke ønsket å kommentere saken selv foreløpig.

Den tidligere Paris Saint-Germain-spilleren mistet de åtte siste kampene av sesongen, Europaliga-finalen og en plass i Frankrikes EM-tropp som følge av dopingsaken.