Wenger aktuell som ny engelsk landslagssjef

Det engelske fotballforbundet har Arsenal-manageren på blokka til den ledige jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det engelske fotballforbundet (FA) ønsker å snakke med Arsenal-sjefen for å høre om han kan være interessert i å lede det engelske landslaget.

Da Island slo ut England fra sommerens EM-sluttspill, sa Roy Hodgson opp som landslagssjef like etter kampen.

Nå skriver den engelske storavisen Telegraph at FAs tekniske direktør, Dan Ashworth, skal holde samtaler med aktuelle kandidater for den ledige jobben.

Arsène Wenger skal stå høyt på listen over kandidatene som Hodgsons etterfølger.

Franskmannen, som nå er blitt 66 år gammel, har trent London-klubben siden 1996 og er den lengstsittende manageren i Premier League.

Vil unngå ventetid
Wenger, som har ett år igjen av kontrakten sin hos Arsenal, har ikke kommentert den ledige England-jobben ennå.

Telegraph skriver også at London-klubben har liggende klart et tilbud om å forlenge kontrakten med to år, men at franskmannen skal ønske å se hvordan Gunners starter årets Premier League-sesong før han bestemmer seg for fremtiden.

FA håper å unngå å måtte vente til oktober eller november for å finne ut hva Wenger vil gjøre.

Arsenal begynner forberedelsen til årets sesong med tur til USA 28. juli. Fotballforbundet ønsker å starte samtalene før Wenger & co drar til statene.

Skulle det bli aktuelt å ansette Wenger etter at den kommende Premier League-sesongen er ferdigspilt, må FA finne en midlertidig løsning. Både U21-trener Gareth Southgate og tidligere landslagssjef for England, Glenn Hoddle, blir nevnt som kandidater for et potensielt 12 måneders vikariat.

Én engelskmann
Andre kandidater som blir nevnt som ny England-sjef er Jürgen Klinsmann, Laurent Blanc, Claudio Ranieri, Slaven Bilic og Sam Allardyce, mens Guus Hiddink og Roberto Mancini er trenere som skal være interessert i jobben.

– Det er veldig vanskelig å tenke hvem som kan være riktig mann. Det er bare tre engelskmenn som trener Premier League-lag, sier Sir Alex Ferguson til avisa.

Sam Allardyce er den eneste engelskmannen på lista, ifølge Telegraph.

– Med Sams erfaring er han en åpenbar kandidat. Men jeg tenker at de må gjøre en grundig jobb før de bestemmer seg, for å være sikre på at de velger den rette. Om det blir Sam, så greit. De må ha en med de riktige evnene, den taktiske klokskapen og med følelser for landslaget, sier Ferguson.

England starter kvalifiseringen til VM i 2018 mot Slovakia 4. september. Dermed må de belage seg på å spille hele fem kvalik-kamper med midlertidig manager, dersom Wenger blir deres nye sjef etter endt sesong.