SYNES SYND PÅ CONTADOR: Chris Froome skulle helst slått en frisk Alberto Contador, men spanjolen sliter etter flere velt. / AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
SYNES SYND PÅ CONTADOR: Chris Froome skulle helst slått en frisk Alberto Contador, men spanjolen sliter etter flere velt. / AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Foto: Kenzo Tribouillard

– Ingen ønsker å ta tid på Contador fordi han er skadet

Chris Froome synes det er synd at rivalen sliter tungt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Froome og Team Sky ble satt under press av Movistar på den første fjelletappen i Tour de France, men Tour-favoritten hadde få problemer med å holde følge med tetgruppen.

– For oss handlet det om å holde oss i front. Utforkjøringene var vanskelige og farlige. Det handlet om ikke å miste tid til de andre sammenlagtrytterne, sier Froome.

Flere Tour-outsidere måtte slippe favorittfeltet da Movistar satte opp farten. Vincenzo Nibali, som vant Touren i 2014, falt tidlig av.

– Jeg er overrasket over Vincenzo. Jeg hadde forventet at han skulle komme hit på sitt beste, sier Froome.

Også Alberto Contador tapte tid på etappen. Spanjolen kom i mål 33 sekunder bak Froome.

– For å være ærlig er det normalt for Contador å tape litt tid etter de veltene han har vært involvert i. Ingen av oss ønsker å ta tid på ham fordi han er skadet, sier Froome.

Etter etappen hadde sportsdirektør Sean Yates og Tinkoff-eier Oleg Tinkov en lang prat bak lagbussen. Yates ville ikke avsløre hva de pratet om.

– Det blir mellom meg og Oleg, men han er realistisk. Han er ikke dum. Oleg vet at Alberto har vært involvert i et par velt, sier Yates.

Han var overrasket over Movistar-kjøret mot slutten av etappen. Da Romain Bardet angrep på den siste kilometeren måtte Contador slippe tetgruppen. Yates erkjenner at det vil ta tid før Contador kan utfordre Froome og Nairo Quintana.

– Jeg ser ikke for meg at Contador kommer til å ta tid på de andre favorittene. Han må se Touren i et lengre perspektiv, sier Yates.

Froomes lagkamerat Geraint Thomas forteller at han kjørte helt på grensen av hva kroppen tålte.

– Det var et par gode "upper cuts". Du kan se på mengde ryttere Movistar brukte. Det ble tøft da de kjørte på, og alle var på grensen. Det handlet om å henge med og være der for Froome, sier han.