AMSTERDAM, NEDERLAND 20160706.
Susanna Kallur i kvalet i damernas 100 meter häck vid friidrotts-EM i Amsterdam.
Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
AMSTERDAM, NEDERLAND 20160706. Susanna Kallur i kvalet i damernas 100 meter häck vid friidrotts-EM i Amsterdam. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix Foto: Maja Suslin/tt

–  Dette var bare «småpotatis»

Sanna Kallur og Isabelle Pedersen strålte på hver sin måte på EMs åpningsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AMSTERDAM (TV 2): Det var stor spenning både i den norske og svenske leiren før forsøksheatene på 100 meter hekk. Isabelle Pedersen har ikke vist så mye av høstformen fra i fjor, mens svenske Susanne «Sanna» Kallur gjorde sitt første mesterskapsløp siden hun skadet seg i 2008.

Begge gikk greit videre, og strålte av glede i etterkant.

– Dette var et bra morgenløp. De som kjenner meg vet at jeg ikke fungerer spesielt bra. Det handler om å overleve. At jeg løper årsbeste med 13.07 viser at jeg er i rute, sier Pedersen som ble nummer to i sitt heat.

– Småpotatis
Sanna Kallur på sin side løp inn til 13.01 og førsteplass i det siste heatet.

– Jeg var ikke nervøs sammenlignet med da jeg gjorde comeback i Stockholm under Diamond League. Så nervøs kommer jeg aldri til å bli igjen noen sinne. Så dette var bare småpotatis i forhold, ler Kallur.

Hun er usikker på hvor mye kroppen tåler.

– Jeg vet ikke hvordan jeg vil reagere på dette. Jeg har løpt ett løp på åtte år, så jeg må bare komme meg tilbake og kjenne på følelsen, så håper jeg å stille til start på semifinalen i morgen, sier Kallur.

Den sympatiske svensken var storfavoritt til å vinne OL-gull i Beijing, men skadet seg stygt da hun snublet i første hekken i semifinalen. Siden har skader holdt henne utenfor idretten. Men hun har aldri gitt opp, og gjorde et sensasjonelt comeback tidligere i sommer.

– Hvordan føles det å være tilbake i mesterskap?

– Det kjennes veldig deilig, smiler hun.

– Innen rekkevidde
For Pedersens del var det en stor opptur å løpe årsbeste. Hun mener både OL-kravet og hennes personlige rekord er innen rekkevidde.

– Vi ser at mange av de som løper her har tider ned mot 12.70, og de løper saktere enn meg. Det kommer til å bli tett, og nå må jeg bare få kroppen i gang for å få den siste snerten i steget. Jeg føler at jeg er i rute til å løpe ned mot persen min på 12.80-tallet, sier hun.

– Jeg er sikker på at treneren min er fornøyd, smiler hun.