SOLGT: «Moi» har signert for fire år med den sveitsiske toppklubben Basel. Foto: FC Basels hjemmeside.
SOLGT: «Moi» har signert for fire år med den sveitsiske toppklubben Basel. Foto: FC Basels hjemmeside.

Elyounoussi klar for Basel

Mohamed Elyounoussi har signert for den sveitsiske Champions League-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder både spillerens agent, Tore Pedersen, og hans nye klubb onsdag formiddag.

Moldes angrepsspiller besto tirsdag den medisinske sjekken. 21-åringen har signert for fire år med klubben som vant serien i Sveits med 14 poeng, og som har vunnet ligaen hvert år siden 2009/10-sesongen.

– De ønsker å ha meg der, og jeg føler også at det er et riktig steg for min egen del. Det er en stor klubb som er vant med å vinne og som har mange gode fotballspillere, så jeg drar dit og skal prøve å kjempe om plass og mest mulig spilletid, så tar jeg det derifra. Det blir spennende å møte nye spillere og flytte til et nytt land, ny kultur og nytt språk, sier Elyounoussi til Moldes hjemmeside.

Molde solgte tidligere i sommer Fredrik Gulbrandsen til østerriksk fotball, og nå er også Mohamed Elyounoussi ferdig i rosenes by.

– Han er ikke bare den spilleren som står på en plass og dribler og ser god ut, han er alltid målfarlig. Han har hatt litt marginene mot seg i år, men potensialet i gutten er stort. Vi gjør igjen det vi har gjort mange ganger før; vi har henta inn gutter og solgt de som landslagsspillere, forteller Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til klubbens hjemmeside.

Ifølge VG skal overgangssummen ligge på nærmere 30 millioner kroner.

Elyounoussi, også kalt «Moi», ble hentet fra Sarpsborg 08 til Molde Fotballklubb i 2014. Han har spilt 92 kamper for klubben og scoret 42 mål. 21-åringen ble serie- og cupmester med romsdalsklubben i 2014.

Romsdals Budstikke var første som meldte at norsk-marokkaneren var på flyttefot. Unggutten, med tre a-landslagskamper, skal ha sagt nei til flere andre utenlandske interessenter, deriblant Celtic.

Han debuterte i Tippeligaen for Sarpsborg som 16-åring i 2011.

Hans ny klubb har deltatt i sluttspillet av Champions League flere ganger de siste årene. I år forsvant de ut av Europaligaen i åttedelsfinalen da de møtte klubben som vant, Sevilla.

Laget som knuste Moldes mesterligadrøm i 2012, trenes i dag av Urs Fischer. I sin nye klubb får han den islandske EM-helten Birkir Bjarnason som lagkamerat.