VURDERINGSPROSESS: Sylvi Listhaug går nå gjennom en tankeprosess om hvorvidt hun skal gå for nominasjon til Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VURDERINGSPROSESS: Sylvi Listhaug går nå gjennom en tankeprosess om hvorvidt hun skal gå for nominasjon til Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

VG: Listhaug vurderer å gi seg

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har lenge vært i tenkeboksen, om hun vil melde seg på i nominasjonskampen om stortingsplass. Nå forteller hun til VG at hun vurderer å trekke seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et lengre intervju med VG forteller innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug at hun vurderer om hun skal gå for nominasjon til Stortinget. Årsaken er hensynet til familien:

– Jeg skal derfor gjennom en reell tankeprosess i sommer, hvor jeg skal avgjøre om jeg skal gå for nominasjon til Stortinget.

Listhaug har lenge vært i tenkeboksen, og har ennå ikke meldt seg på i nominasjonskampen om en stortingsplass for Oslo.

Tankefull
38-åringen har ikke plass på Stortinget i dag, men hun er aktuell til sikker plass på Oslo Frps nominasjonsliste foran stortingsvalget i 2017.

Det blir i så fall i konkurranse med Christian Tybring-Gjedde, som ønsker en fjerde periode på Stortinget.

Den profilerte politikeren forteller til VG at tilbakemeldinger fra familie og ansatte i barnehagen hvor ungene hennes går, har gjort henne tankefull.

Kamp på hjemmebane
Listhaug begynte som innvandrings- og integreringsminister i desember. I vår ble det så mye at hun fikk beskjed av mannen sin om å hente og levere mer i barnehagen og på skolen.

– Det handler ikke bare om meg, men om hele familien og ungene mine. Frem til nå har dette med oppmerksomhet i det offentlige rom gått bra, fordi de ikke har fått med seg all hetsen jeg utsettes for, blant annet på Facebook. Men nå er de på vei inn i en alder hvor de begynner å bli oppdatert på det mediene skriver, sier hun:

– Det ligger viktige verdier i et litt mer rolig og tilbaketrukket liv, hvor du slipper det voldsomme flomlyset man utsettes for som kjent rikspolitiker.

TV 2 har vært i kontakt med Justisdepartementets pressekontakt, som forteller at Sylvi Listhaug er på ferie og derfor ikke har anledning til å kommentere saken.