Casper (17) spiller sin siste juniorturnering

– Jeg gleder meg til å ta ATP-sirkuset med storm!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

WIMBLEDON (TV 2): For fem måneder siden endret livet til 17 år gamle Casper Ruud seg: han ble profesjonell tennisspiller. Det medførte imidlertid ikke de største endringene i livet til unggutten, som allerede i mange år hadde trent mot å én dag bli verdens beste tennisspiller.

Han fortsatte å spille sterke juniorturneringer, såkalte Futures-turneringer, og klatret videre oppover på verdensrankingen. Før French Open i mai, annonserte Ruud at sesongens mål var å vinne en junior Grand Slam.

Etter at han tapte for den ni måneder eldre og andreseedede amerikaneren Ulises Blanch i første runde av Wimbledon mandag, måtte imidlertid Oslo-gutten innse at den drømmen aldri vil bli realisert.

Gir seg som junior

For Ruud har bestemt seg for ikke å spille sesongens siste Grand Slam, US Open, og annonserer at han er ferdig som juniorspiller.

– Junior-karrieren min er over etter at jeg har spilt ferdig double-turneringen her i Wimbledon. Nå er det herrenivå som gjelder, og det blir fullt kjør fremover med det. Nå skal jeg aldri mer være en junior, men forhåpentligvis spille med herrene i mange, mange år, forteller tennistalentet til TV 2, kun noen meter unna treningsbanen til Roger Federer, som spiller kvartfinale i Wimbledon torsdag.

– Jeg har sittet i garderoben med Federer i løpet av uka, og Murray og de andre stjernene dukker også opp. Det er kult for oss juniorer, sier Ruud, som omtrent der kalte seg selv en junior for alle siste gang.

– Nå er planen å spille mange turneringer i sommer og høst. Jeg skal prøve meg på litt høyere nivå, såkalt ATP Challenger-touren. Jeg gleder meg til å ta ATP-sirkuset med storm, smiler han.

Ingen hast

Men det norske tennishåpet har mange år på seg før han skal være i verdenstoppen.

– Gjennomsnittet er 28 år, så jeg har 11 år på meg. Men jeg vil selvfølgelig klare det så snart som mulig, og jeg har gode sjanser til å gjøre det bra på herrenivå hvis jeg fortsetter å trene bra og gjøre jobben hver eneste dag, sier den offensive 17-åringen.

– Dette er jobben min nå, og jeg elsker det. Jeg gleder meg til årene fremover, og går «all in» på å bli så god som mulig.

– Nå begynner sirkuset!