110 sendte eller mottatte e-poster på Hillary Clintons server inneholdt hemmeligstemplet informasjon, opplyste FBI-direktør James Comey på en pressekonferanse i Washington tirsdag.

Men FBI innstiller ikke på siktelser mot Clinton eller noen av hennes medarbeidere, opplyste FBI-direktøren.

Tatt i løgn
Det er et og et halvt år siden det ble kjent at Clinton hadde brukt en privat e-postkonto da hun var utenriksminister.

Hillary Clinton har tidligere forklart at hun ikke har sendt noe hemmeligstemplet informasjon via denne e-postkontoen.

Justisdepartementet startet likevel en etterforskning sommeren 2015.

– Vi har lest 30.000 Clinton-eposter, sa FBI-direktør Comey på pressekonferansen.

Saken dreier seg om e-poster Clinton sendte og mottok da hun var USAs utenriksminister fra 2009 til 2013. Hun hadde da ikke en offisiell epostadresse, men brukte sin private konto.

I mars 2015 avviste Clinton å ha gjort noe ulovlig.

«Ekstremt uforsiktig »

FBI er ferdig med etterforskningen av Hillary Clintons private e-postserver og sender nå saken videre til justisdepartementet.

FBI-direktøren sa under pressekonferansen at Hillary Clinton har opptrådt «ekstremt uforsiktig» i sin bruk av private e-postkonto på reiser som utenriksminister, og at FBI ikke kan garantere at kontoen ikke har blitt hacket.

Clinton forklarte seg i helgen for FBI i et møte som varte i tre og en halv time, opplyste demokratenes antatte presidentkandidat selv på lørdag.

Trump-raseri

Denne saken har vært en verkebyll for presidentkandidaten. Flere, blant annet hennes motstander Donald Trump har brukt skandalen til å stille spørsmål ved hennes dømmekraft.

Trump har brukt epost-skandalene aktivt i sin kampanje og nå har republikanernes presidentkandidat skrevet hva han mener om dagens utvikling i saken.

– Systemet er fikset. General Petraeus kom i problemer for mye mindre. Veldig, veldig urettferdig. Som vanlig: dårlig vurdering, skriver Donald Trump.

Og legger til:

– FBI-direktøren sa at kriminelle Hillary leflet med vår nasjonale sikkerhet, men ingen siktelse. Wow!

(TV 2/NTB)