Mourinho varsler flere storsigneringer

José Mourinho vil ha inn flere forsterkninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag holdt José Mourinho sin aller første pressekonferanse som Manchester United-manager etter at ansettelsen ble offentliggjort i slutten av mai.

Der avslørte han blant annet at han ønsker å handle raskt med tanke på å forsterke stallen inn mot den kommende sesongen.

– Jeg vil ha inn fire spillere. Og nå tror jeg den tredje er klar, sa han før han fikk beskjed om at den tredje fortsatt ikke var offentliggjort.

Den tredje spilleren er i dette tilfellet Henrikh Mkhitaryan, som trolig blir offentliggjort en av de nærmeste dagene. Mkhitaryan kommer fra Borussia Dortmund. Fra før av har Mourinho sikret seg forsvarsspilleren Eric Bailly fra Villarreal og Zlatan Ibrahimovic fra PSG.

– Vi kommer ikke til å få vente med den fjerde signeringen til 31. august. Jeg vil ha det gjort før det. Etter at den fjerde er på plass, kommer jeg til å puste lettet ut. Og da er markedet åpent, sa han på pressekonferansen.

– Han har fiender overalt

– United er en Mesterliga-klubb
Mourinho la heller ikke skjul på at han er skuffet over at det ikke blir Mesterliga-fotball på Old Trafford kommende sesong.

– Jeg er skuffet over at vi ikke får spille i Mesterligaen. Jeg vil ikke legge skjul på at jeg jakter Sir Alex’ enestående rekord. Og jeg håper vi bare står utenfor denne ene sesongen. Manchester United er en Mesterliga-klubb, sa han videre.

– Kjenner til historien
Portugiseren ersatter Louis van Gaal, som måtte forlate klubben etter å ha ledet klubben i to sesonger.

– Det er vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive dette. Det er ikke drømmejobben – dette er realiteten. Det er en jobb ikke mange har, men som mange ønsker å ha. Jeg kjenner til ansvaret det følger med å ha denne jobben. Jeg kjenner til arven, historien til klubben. Jeg vet hva fansen forventer. Det gjør meg ikke nervøs. Jeg er der jeg ønsker å være. Jeg er i den klubben jeg ønsker å være.

Han var også klar på at han ikke har noe å bevise.

– Det er noen managere som sist vant en tittel for ti år siden. Det er noen som aldri har vunnet en tittel. Jeg vant sist en tittel for ett år siden. Hvis jeg har noe å bevise, tenk da på hva de andre har.

– For United-fansen var suksess en rutine i mange år. Jeg vil at de skal glemme de tre siste årene. Jeg vil ikke at de skal tro at vi kan gjøre det bedre. Hva er å gjøre det bedre? Å bli nummer fire? Det er ikke det jeg vil, sa han.

Se Mourinhos første pressekonferanse som United-manager