30 ANMELDELSER: Politiet var raske med å peke ut gjerningsmennene etter de mange anmeldelsene om seksuell trakassering på festivalen Putte i Parken i Karlstad sist helg. Foto: Putte i Parken / Facebook
30 ANMELDELSER: Politiet var raske med å peke ut gjerningsmennene etter de mange anmeldelsene om seksuell trakassering på festivalen Putte i Parken i Karlstad sist helg. Foto: Putte i Parken / Facebook

Politiet trekker tilbake uttalelse om festivalovergrep i Sverige

Det var enslige mindreårige asylsøkere som sto bak tilfellene av seksuell trakassering som ble anmeldt på en festival i Sverige, slo politiet fast. Nå trekker de uttalelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Dette er en helt uakseptabel oppførsel, og det er ingen tvil om hvem som tar seg disse frihetene. Gjenger med 7-8 gutter som tilhører gruppen enslige barn», skrev politiet i Värmland på sine nettsider forrige helg.

Politiet har etter helgens gratisfestival Putte i Parken i Karlstad mottatt nærmere 30 anmeldelser om seksuell trakassering, melder avisen Expressen.

Ifølge politiet går anmeldelsene ut på menn som omringer jenter og tafser på rumpe, pupper og prøver å få hendene på innsiden av klærne deres.

Forskjellige gjerningsmenn

Politiet var raske med å peke ut enslige mindreårige asylsøkere som bor på en institusjon i nærheten, som gjerningsmennene. Men nå trekker de uttalelsen, melder P4 Värmland.

– Det som vi ser nå, er at det forekommer enslige mindreårige som er mistenkt, men det finnes ogsa andre som er mistenkt. Så det er litt tidlig å trekke en slutning på hva som er fellesnevneren, sier politiinspektør Urban Bengtsson i Karlstad.

På spørsmål om hva som fikk politiet til å gå ut med at det kun dreide seg om enslige mindreårige flyktninger, svarer han:

– Jeg kan ikke svare på hvordan den biten så ut der og da. Det kan ha vært at den kveldens mistenkte var av den kategorien personer, sier han til kanalen.

– Ingen merket at han var på meg

Expressen har snakket med en 16 år gammel jente som fredag var på festivalen i Karlstad med noen venner. Hun forteller at hun ble tafset på av en gutt, og at da han ikke ga seg, kjørte hun albuen sin i ansiktet på han.

– Det er ikke noe som folk rundt deg merker, alle er så opptatt av å se på konsertene. Men jeg ble redd da han begynte å tafse på meg, og jeg kjørte albuen bakover og traff ham i ansiktet. Men han kom tilbake, og ingen merket at han var på meg, sier hun til avisen.

16-åringen sa i fra til jenta bak seg, som løp etter vakten.

Både 16-åringen og jenta som hjalp henne, anmeldte gutten for seksuell trakassering. Han ble pågrepet dagen etter på festivalområdet, ifølge Expressen.

Politiet har sju mistenkte for noen av forholdene. Den eldste er 35 år og de andre er mellom 15 og 20 år.