Godset opp på bronseplass etter målfest mot Aalesund

Aalesund doblet antall bortescoringer i årets Tippeliga, men det holdt ikke til poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset - Aalesund 4-2 (2-2)

Aalesund stod med fattige to bortescoringer i årets Tippeliga-sesong før møtet med Strømsgodset.

Det antallet ble doblet i løpet av en forrykende førsteomgang på Marienlyst, men holdt likevel ikke til poeng for tangotrøyene.

Etter en heseblesende førsteomgang med to scoringer til hvert av lagene var det Strømsgodset som hadde mest på lager de siste 45. Lars Christopher Vilsvik og Flamur Kastrati sørget for at det endte 4-2 på Marienlyst.

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

– Det lille som skiller lagene er nøyaktigheten i overgangsspillet. Vi hadde våre muligheter, men reiser dessverre hjem uten poeng, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til TV 2 etter kampen.

Selv om det ble tap, var det mye positivt å ta med seg for gjestene.

– Vi må ikke glemme hvor sterke Godset er hjemme. Vi legger ned en enorm arbeidsinnsats, og er nære på å få med oss noe. Fortsetter vi i samme spor, vil det bli mye poeng utover høsten.

I Godset-leiren var stemningen selvfølgelig god.

– Det var en morsom start på høstsesongen. For de som så på var det nok en fin kamp, men vi gjør det litt vanskelig for oss selv. Likevel leverer vi mye bra, sa målscorer Vilsvik til TV 2.

Drammenserne har nå fire poeng opp til sølvplasserte Odd, og ytterligere tre til Rosenborg.

– Vi tenker ikke for mye på tabellplassering nå. Det gjelder å ta én kamp av gangen, og samle flest mulig poeng. Så får vi se hvordan det ender, sa Vilsvik.

Slik var kampen:

Strømsgodset gikk ut i hundre, og Aalesund slet med å henge med fra første spark på ballen.

Likevel var det tangotrøyene som tok føringen allerede etter fem minutter. Petter Orry Larsen vant en duell på midtbanen, og plutselig var Mos alene gjennom. Alene med Espen Bugge Pettersen gjorde han ingen feil og trillet ballen kaldt i hjørnet.

Keita-kunst og Orry Larsen-perle

Scoringen så ikke ut til å prege vertene nevneverdig, som fortsatte å kjøre kampen. Petter Vaagan Moen fant Muhamed Keita i boksen etter 17 minutter, og etter et par lekre dragninger curlet Godset-spissen ballen i det lengste hjørnet - utagbart for Andreas Lie.

Det gikk under ti minutter før kampen var snudd. Kim André Madsen la press på Mikkel Kirkeskov etter et hjørnespark, og dansken endte opp med å heade ballen i eget nett.

Strømsgodset kunne fått både sitt tredje og fjerde før Aalesund igjen fant nettmaskene på en av sine få visitter fremover på banen. Et innlegg fra høyre fant Petter Orry Larsen, som på hel volley klinte ballen opp i nettaket bak en forfjamset Espen Bugge Pettersen.

Slutt på AaFK-kreftene

Den andre omgangen ble en langt mer rolig affære, men Godset var fortsatt det førende laget. De malte mot et etter hvert svært slitent Aalesund-mannskap, og fikk belønning for strevet kvarteret før slutt da Lars Christopher Vilsvik bredsidet inn et innlegg fra Petter Vaagan Moen.

Gjestene kastet alt fremover de siste minuttene, og var nære utligning ved flere anledninger. Istedet kunne Godset kontre inn 4-2 på overtid, da Flamur Kastrati var kald alene med Andreas Lie.

4-2-seieren gjør at Strømsgodset klatrer forbi Viking og opp på bronseplass, mens Aalesund forblir på 12. plass, ett poeng over streken.

Slik startet lagene:

Strømsgodset: Bugge Pettersen - Vilsvik, Madsen, Valsvik, Parr - Nana, Vaagan Moen, Rønning Ovenstad - Storflor, Pedersen, Keita.

Aalesund: A.Lie - Arnarson, Skagestad, O.Lie, Kirkeskov - Hoff, Riise, Larsen, Thrándarson - Mos, Boli