TREKKER SEG: Portrett av Chris Evans. Foto: Scanpix.
TREKKER SEG: Portrett av Chris Evans. Foto: Scanpix. Foto: Yui Mok

Chris Evans trekker seg fra Top Gear

– Jeg ga alt, men noen ganger er det ikke nok, sier Top Gear-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er liten tvil om at den nye Top Gear-sjefen har hatt store sko å fylle. Han har sammen med blant andre Friends-skuespilleren Matt LeBlanc ledet Top Gear-sesongen, etter Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May takket for seg.

Det har vært lave seertall etter Clarkson og gjengen ga seg. Bare 1,9 millioner seere så siste episode.

Nå bekrefter Evans selv på Twitter at han trekker seg fra Top Gear etter seks episoder.

«Jeg trekker meg nå fra Top Gear. Jeg ga det mitt beste, men noen ganger er ikke det nok. Teamet rundt meg er ekstremt flinke og jeg ønsker dem lykke til», skriver han.

Mandag kom BBC-direktør Mark Linsey med en uttalelse.

– Chris forlater nå sine ansvarsområder i Top Gear. Han sier at han prøvde sitt beste med å gjøre alt han kunne for å gjøre showet suksessfullt. Han tror på at de rette menneskene nå blir igjen, både på produksjonssiden og de som presenterer. Han tror de kan ta programmet framover og gjøre det til suksessen det skal være heter det i uttalelsen.

Allerede før premieren, kom det fram at det hadde vært en rekke utfordringer underveis i innspillingen. Premieren ble også forsinket. Seertallene var lavere enn forventet, selv om hver episode ble sett av i snitt 4,4 millioner seere.

Både seere og anmeldere har vært ekstra kritiske til programlederen Chris Evans.

Utskjelt av sjefen

Heller ikke BBC-sjef Kate Phillips skal ha vært fornøyd med programlederen. Hun skal ha skjelt ut Evans så kraftig, at han ifølge The Mirror ikke hadde opplevd noe lignende tidligere.

Hun har blant annet gitt beskjed om at Evans må være mindre kontrollerende og detaljstyre alle de andre. Hvis Evans ikke vil være med på det, skal Phillips ha sagt at han kan finne seg noe annet å gjøre.

Nettopp det har Evans gjort, og ifølge ham selv skal han nå blant annet fokusere på radioprogrammet sitt.