Rihanna på scenen under Mawazine-festivalen i Rabat, Marocco i 2013. Foto: Scanpix.
Rihanna på scenen under Mawazine-festivalen i Rabat, Marocco i 2013. Foto: Scanpix. Foto: Abdeljalil Bounhar

Zika-redd Rihanna (28) avlyser konsert

Popstjernen avlyser en opptreden under Lollapalooza-festivalen i Colombia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangørene bak Lollapalooza-festivalen i Colombia så seg nødt til å avlyse, da deres største headliner, Rihanna trakk seg.

Ifølge Daily Mail var det frykten for zika-viruset som gjorde at den 28 år gamle popstjernen valgte å avlyse konserten.

Fant ingen erstatter

På tross av at festivalen hadde navn som Lana Del Rey, Disclosure, Wiz Khalifa og The Chainsmokers på sin line-up, valgte de å avlyse hele festivalen, da de ikke fant en erstatter for hovedartisten Rihanna.

Lollapalooza ble først holdt i Chicago, men har de senere årene ekspandert, og festivalen har blitt arrangert i Sør Amerikanske land som Brasil og Argentina.

Festivalen skulle opprinnelig holdes 17. og 18. september i år, og det ville vært første gang Lollapalooza ble arrangert i Colombia. Arrangørene sa i en uttalelse at de håper å holde arrangementet i Colombia i fremtiden.

Gjestet Norge lørdag

Rihanna er for tiden midt i den europeiske etappen av sin «Anti World Tour». Lørdag sto hun på scenen i Telenor Arena i Oslo, hvor hun blåste både publikum og anmeldere av banen.

Colombia har nest flest tilfeller av zika-viruset etter Brasil, ifølge Time Magazine. Zikavirus kan føre til zikafeber som er en infeksjonssykdom. Zikafeber har blitt sett på som en ufarlig sykdom, og gir vanligvis milde influensalignende plager. Vanlige symptomer er utslett, leddsmerter og feber.

Dette er vanligvis ikke farlig for normalt friske mennesker, men for gravide utgjør viruset en risiko.

De siste årene har det vært en betydelig spredning av zika-virus i Sør- og Mellom-Amerika.